«Ξένο σώμα» ο Ζαγοράκης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, η διαφαινόμενη παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ μόνο ως καλός οιωνός δεν μπορεί να εκληφθεί για το άθλημα.

Ο αρχηγός της «χρυσής» Εθνικής του 2004, του οποίου η παμψηφεί εκλογή στην ηγεσία της Ομοσπονδίας πριν από έξι μήνες είχε τη στήριξη της κυβέρνησης, των FIFA – UEFA και σηματοδοτούσε την προσπάθεια για συναίνεση μεταξύ των ποδοσφαιρικών δυνάμεων της χώρας, αποφάσισε να αποχωρήσει διαπιστώνοντας πως δεν είναι σε θέση να επιτελέσει το έργο του.  

Πολλοί δεν ξαφνιάστηκαν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, παρά το γεγονός πως μέχρι χθες βράδυ δεχόταν πιέσεις προκειμένου να αλλάξει γνώμη. Ευθύς εξαρχής το στοίχημα για τον ίδιο ήταν μεγάλο, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχε τον έλεγχο της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Οι άμεσοι συνεργάτες του ήταν παράγοντες προερχόμενοι από τις Ενώσεις, με πολυετή θητεία στις προηγούμενες διοικήσεις, που στο πρόσωπο του παλαίμαχου άσου έβλεπαν απειλή για τα κεκτημένα χρόνων, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά τίθονταν εν αμφιβόλω και μέσω της ολιστικής μελέτης.
Ο Ζαγοράκης δεν ήθελε να έχει διακοσμητικό ρόλο στην προεδρία, κάτι που το αντιλήφθηκε νωρίς, αφού σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις δεν είχε βασικό λόγο στη λήψη των αποφάσεων.

Ταυτόχρονα, παρά τη θεωρητική στήριξη των Big-4 στο πρόσωπό του και τις υποσχέσεις για αλλαγή κλίματος, η τοξικότητα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παραμένει στα ύψη, με τον Ζαγοράκη να τονίζει προς πάσα κατεύθυνση –με αφορμή την ποινή των -6 βαθμών του Αρη από την ίδια την ΕΠΟ– πως «δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας…».

Ο ίδιος ενημέρωσε σχετικά χθες τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ και ο πρωθυπουργός είχε γνώση των προθέσεών του.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ίσως και σήμερα που έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αναμένεται να γνωστοποιήσει τους λόγους της παραίτησής του.  

Βάσει καταστατικού, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγιώτης Δημητρίου, μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου έως τον Ιούνιο και ακολούθως να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές, ώστε να υπάρξει η διάδοχη κατάσταση. Οι εκλογές –όποτε γίνουν– θα αφορούν την ανάδειξη προέδρου, ενώ η εκτελεστική επιτροπή παραμένει ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή