Φασούλας: Κάποιοι θέλουν τη νόθευση των εκλογών

Φασούλας: Κάποιοι θέλουν τη νόθευση των εκλογών

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για επιχείρηση αλλοίωσης και νόθευσης του εκλογικού σώματος κατά 12% μέσω σωματείων που ουσιαστικά έχουν ενεργή δράση μόνο στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, έκανε λόγο ο Παναγιώτης Φασούλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να εξηγήσει τον λόγο κατάθεσης προσφυγής στο Πρωτοδικείο Αθηνών από μέλος της παράταξής του.

«Η προσφυγή αυτή είναι η προστασία του ελληνικού μπάσκετ από αυτούς που τους ενδιαφέρει η πάση θυσία νίκη στις εκλογές. Ο μοναδικός στόχος κάποιων ήταν να κερδηθεί χρόνος για να γίνει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος μέσω νοθείας», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ και παραθέτοντας εν συνεχεία αριθμητικά στοιχεία, μίλησε για 12 εκπρόθεσμα σωματεία, άλλα 27 που δεν έχουν ούτε καν εμφανισθεί στη ΓΓΑ για να καταθέσουν έστω ένα χαρτί, ακόμα 34 που δεν έχουν συμπληρώσει τα χαρτιά τους για να μπουν στο μητρώο και τουλάχιστον 3 που δεν έχουν καμία αγωνιστική δραστηριότητα. «Αυτοί οι άνθρωποι που παρεμβαίνουν υπέρ της νυν διοίκησης, το μόνο που θέλουν είναι η νόθευση των εκλογών, να μείνουν εκτός διοίκησης ο Φασούλας και όσοι είναι μαζί του. Αυτό προσπαθούν εδώ κι ενάμιση χρόνο. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα παραμείνουμε στις επάλξεις. Ο νόμος λέει ότι τα σωματεία πρέπει να εκπληρώσουν κάποιες υποχρεώσεις για να έχουν δικαίωμα ψήφου. Επιχειρείται αλλοίωση και νόθευση του εκλογικού σώματος κατά 12%. Οταν μιλάμε για ψηφιοποίηση των διαδικασιών, μιλάμε για τον τρόπο να περιοριστούν οι πελατειακές σχέσεις, τον τρόπο να μπει τέλος στο παιδομάζωμα από τα μεγάλα σωματεία», δήλωσε ο κ. Φασούλας πριν αναφερθεί στους βασικούς άξονες της πολιτικής του. 

Οπως τόνισε, στόχοι της παράταξής του θα είναι η αναδιοργάνωση των παιδικών και εφηβικών πρωταθλημάτων, η αναβάθμιση της διαιτησίας μέσω της αξιολόγησης των διαιτητών, η ενίσχυση του πρωταθλήματος της Α2 και των γυναικών, η αναδιοργάνωση των εθνικών ομάδων, η προστασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού και η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των φιλάθλων για το μπάσκετ, ώστε να έλθουν πολύ περισσότερα παιδιά στο άθλημα.   
• Ποινική δίωξη εις βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΟΚ άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πατρών. Η υπόθεση αφορά απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση το 2014 και το 2018, ύστερα από καταγγελία υπαλλήλου της ομοσπονδίας τον περασμένο Μάρτιο στη ΓΑΔΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή