Σάκκαρη: Αφιερώνω τη νίκη μου στην Ελλάδα

Σάκκαρη: Αφιερώνω τη νίκη μου στην Ελλάδα

«Χαίρομαι να βλέπω χαρούμενους τους Έλληνες», λέει η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα και στους Έλληνες αφιέρωσε η Μαρία Σάκκαρη τη σπουδαία νίκη της επί της Καρολίνα Πλίσκοβα και την πρόκρισή της στους ημιτελικούς του αμερικανικού όπεν. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε την αγάπη της για τη χώρα, μίλησε για τις καταστροφικές πυρκαγιές και, φυσικά, για την τεράστια επιτυχία της.

«Δεν είχα την ευκαιρία να το πω και νωρίτερα. Δεν είχε την ευκαιρία να το πω στο court, αλλά θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, διότι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ τον περασμένο μήνα με καταστροφές από πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενος, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, διότι ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου. Δεν ξέρω πόσο ασχολείται ο κόσμος στην Ελλάδα και τι προσοχή υπάρχει αυτή τη στιγμή. Φαντάζομαι ότι θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο από ό,τι με το Roland Garros. Αυτό που είδα τότε ήταν μόνο ευχάριστα πράγματα. Δεν άκουσα κανένα άσχημο σχόλιο από κάποιον. Όλοι έρχονταν σε μένα με ένα όμορφο χαμόγελο και είχαν όμορφα λόγια να πουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το ζήσω να έχω όμορφες αναμνήσεις από αυτό, διότι δεν θα κρατήσει για όλη μου τη ζωή. Σίγουρα θα με θυμούνται, αλλά δεν θα είμαι ενεργή παίκτρια σε 10 ή 15 χρόνια», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για την προπόνησή της, εντός και εκτός γηπέδου, αλλά και για την αλλαγή νοοτροπίας. «Έχω βελτιωθεί ιδιαίτερα φέτος τόσο ψυχολογικά όσο και σε θέμα νοοτροπίας. Είχα τη σωστή καθοδήγηση εντός και εκτός court. Φτάνω κοντά στην κατάκτηση των στόχων μου και νιώθω ότι φτάνω εκεί όπου ανήκω. Έχω βελτιωθεί πολύ, φυσικά βοηθάει και η ηλικία αλλά γενικά έχω προσπαθήσει πολύ. Δεν θέλω να προδώσω τα μυστικά μου. Ήταν πράγματα εκτός court που με βοήθησαν και κάποια άλλα εντός court που δεν μπορούσα να διαχειριστώ. Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί είναι προσωπικά. Δούλεψα το μυαλό μου περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε. Είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου. Πολύ πιο ώριμη απ’ ότι ήμουν στο παρελθόν», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Καρολίνα Πλίσκοβα, η Μαρία Σάκκαρη ήταν εξαιρετική από τη θέση του σερβίς. «Σέρβιρα πάρα πολύ καλά. Δεν θυμάμαι πόσοι ακριβώς πόντοι ήταν, 22; Απίστευτο. Όπως είπα και στο court εντυπωσιάστηκα. Είμαι πολύ χαρούμενη, μπόρεσα να ελέγξω το άγχος μου ιδιαίτερα στο τέλος του αγώνα, ήταν αρκετά δύσκολο», είπε με τη χαρά να φωτίζει το πρόσωπό της.  

Στους ημιτελικούς, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη 18χρονη Έμα Ραντουκάνου (10/9, 04:00, Eurosport1). «Είναι καινούργια παίκτρια στο tour. Παίζει πολύ καλά και της αξίζει να βρίσκεται εδώ. Δεν θα έλεγα ότι είμαι το φαβορί, έχουμε τις ίδιες πιθανότητες νίκες όλες. Έχουμε από 25%. Οι πιθανότητες για τον τίτλο είναι ίσες για όλες. Καμία δεν βρίσκεται τυχαία εδώ. Είμαι ενθουσιασμένη να παίξω άλλον έναν ημιτελικό εφέτος», υπογράμμισε η πρωταθλήτριά μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή