Ράλλυ Ακρόπολις, η μεγάλη επιστροφή

Ράλλυ Ακρόπολις, η μεγάλη επιστροφή

Το Ράλλυ Ακρόπολις ήχησε ξανά στην Αθήνα, προσφέροντας πλούσιο θέαμα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχοι από κινητήρες πολλών ίππων δόνησαν την ατμόσφαιρα σε ένα κέντρο της Αθήνας που είχε μετατραπεί σε μια προσεγμένη πίστα 0,980 μ. για να φιλοξενήσει την πρώτη υπερ-ειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, μια διοργάνωση που ύστερα από… εκτροχιασμό επέστρεψε στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ.  

Την εκκίνηση του ιστορικού αγώνα έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά της Ακρόπολης. «Το Ράλλυ Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Οι Ελληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια. Εχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια και είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την εκκίνηση. Στη συνέχεια μετέβη μπροστά από τη Βουλή, όπου είχαν στηθεί εξέδρες απ’ όπου παρακολούθησε τον αγώνα.  

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ έδωσε τη δική του «παράσταση» και αποζημίωσε τους χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που είχαν κατακλύσει από νωρίς τα ελάχιστα σημεία όπου επιτρεπόταν η παρουσία θεατών στο Σύνταγμα. Πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο (51.5) και άφησε στις επόμενες θέσεις τους Ελφιν Εβανς (+0.6) και Κάλε Ροβανπέρα (+0.8).  

«Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα και τη λατρεύω. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα», δήλωσε ο Γάλλος πρωταθλητής.  

Η σούπερ ειδική που στήθηκε στην «καρδιά» της Αθήνας πρόσθεσε ακόμη μία ιδιαιτερότητα στο «ράλλυ των θεών». Η εικόνα από την πλατεία Συντάγματος, «λουσμένη» στο φως του δειλινού, δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό για τα μηχανοκίνητα «θηρία» και ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, προσφέροντας μια διεθνή προβολή της Ελλάδας.    

Στους δρόμους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις βρίσκονται τα 47 πληρώματα που πέρασαν από τον τελικό έλεγχο. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές (Αγιοι Θεόδωροι 1 και 2, Λουτράκι, Θήβα, Ελάτεια). Αύριο θα ακολουθήσουν άλλες έξι ειδικές (Παύλιανη 1 και 2, Γραβιά, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι 1 και 2) και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελευταίες τρεις ειδικές («Ταρζάν» 1, Πύργος και «Ταρζάν» 2), με τις οποίες θα ολοκληρωθούν τα 292,19 αγωνιστικά χιλιόμετρα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή