«Όλοι μας φταίμε για την κατάντια του ποδοσφαίρου»

«Όλοι μας φταίμε για την κατάντια του ποδοσφαίρου»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επισημοποίηση της παραίτησης του Θοδωρή Ζαγοράκη ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις μεγάλες παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που παραμονές της έναρξης του νέου πρωταθλήματος μένει διοικητικά ακέφαλο. Μπορεί ο τέως πλέον πρόεδρος της ΕΠΟ στη χθεσινή ανακοίνωσή του να απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα αίτια που τον οδήγησαν στην απόφασή του, ωστόσο διαφαίνεται ξεκάθαρα πως οι λέξεις «συσπείρωση» και «συνεννόηση» θα αργήσουν να γίνουν πράξη.

«Οποιος προσπαθήσει να βρει τους κακούς και τους καλούς σε αυτή την ιστορία θα κάνει λάθος. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν μόνο ένοχοι. Ολοι μας φταίμε για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλοι μας φέρουμε μερίδιο ευθύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για κάποιους που «συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβάλλοντας με τη στάση τους στη διατήρηση ενός τοξικού κλίματος».

Το περιβάλλον του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας διέψευδε κατηγορηματικά πως έπεσε θύμα επίθεσης με γκαζάκια στο σπίτι του και ουσιαστικά απέδωσε τους λόγους παραίτησης στις διαφωνίες του με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΠΟ. Η άρνηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τη στελέχωση ενός δικού του τιμ στην ομοσπονδία, οι συνεχείς αναβολές της ψήφισης της ολιστικής μελέτης που πέρασε διαφοροποιημένη σε σχέση με το αρχικό κείμενο, οι αναβολές στην έναρξη του πρωταθλήματος, η κωλυσιεργία των οργάνων της ΕΠΟ στην εκτέλεση αποφάσεων ήταν μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα που δικαιολογούν την κίνησή του, με τελευταίο, την κατ’ αυτόν απαράδεκτη απόφαση να ανέβει μόλις μια ομάδα από τη Σούπερ Λιγκ 2 στη Σούπερ Λιγκ 1, που επικυρώθηκε χθες από την ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή