ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σούπερ Λιγκ 1: «πέφτει» ένας, «ανεβαίνει» ένας

Σούπερ Λιγκ 1: «πέφτει» ένας, «ανεβαίνει» ένας

Οι τελευταίες εκκρεμότητες που αφορούν το κανονιστικό πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ 1 διευθετήθηκαν δύο μέρες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.  

Στη χθεσινή εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ οριστικοποιήθηκε πως και την περίοδο 2021-2022 θα υποβιβάζεται μόνο η τελευταία ομάδα της ΣΛ1 και θα ανεβαίνει μόνο μία ομάδα απευθείας. Η δεύτερη της ΣΛ2 θα δίνει αγώνα κατάταξης με τον προτελευταίο της μεγάλης κατηγορίας και αυτό που μένει πλέον να διευκρινιστεί είναι πώς θα αναδεικνύεται ο δεύτερος της μικρής κατηγορίας (πιθανότατα μέσω αγώνων πλέι οφ), από τη στιγμή που θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους.

Με ψήφους 11-5 η ομοσπονδία επικύρωσε ουσιαστικά την προκήρυξη της ΣΛ1 και όχι της μικρής λίγκας, που επιθυμούσε την απευθείας άνοδο δύο ομάδων και των υποβιβασμό ισαρίθμων. 

Ο πρόεδρος της ΣΛ1 Λεωνίδας Μπουτσικάρης υποστήριξε πως εφόσον δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των ομάδων που θα αγωνιστούν στη ΣΛ2, αφού αρκετές ΠΑΕ δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής (αδειοδοτήσεις, Μ.Κ.,  πόθεν έσχες), ουσιαστικά η προκήρυξή της είναι άκυρη. Ο πρόεδρος της ΣΛ2 Λεωνίδας Λεουτσάκος έκανε λόγο για αδικία σε ένα πρωτάθλημα με 30-32 ομάδες να ανεβαίνει μόνο μία.

Τηλεοπτικά

Εν τω μεταξύ, στη συνέλευση της ΣΛ1 με ψήφους 12-2 τροποποιήθηκε το καταστατικό της, που προβλέπει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών από την περίοδο 2023-24. 

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που θεωρούν την κίνηση παράνομη και έχουν προαναγγείλει δικαστικές προσφυγές, ψήφισαν κατά.