Η Σούπερ Λιγκ 1 στη σέντρα

Υστερα από ένα «καυτό» καλοκαίρι, το πρωτάθλημα αρχίζει από σήμερα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτέλους σέντρα! Μετά μια σειρά διαφωνιών, εντάσεων και αναβολών, ο κύβος ερρίφθη και οι 14 ομάδες της Σούπερ Λίγκας παίρνουν σειρά στην αφετηρία της διαδρομής για να ξεκινήσουν, η μία μετά την άλλη, ένα μαραθώνιο 26 αγωνιστικών, η βαθμολογική κατάταξη του οποίου θα καθορίσει τις έξι ομάδες των πλέι οφ που θα παλέψουν για τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, όπως και τις οκτώ των πλέι άουτ που θα αγωνιστούν για την αποφυγή του μπαράζ παραμονής και του άμεσου υποβιβασμού. Η έναρξη του πρωταθλήματος γίνεται με τρεις εβδομάδες καθυστέρηση και για να μην υπάρξει πρόβλημα με τις ημερομηνίες, δύο από τις επόμενες αγωνιστικές θα διεξαχθούν εμβόλιμα.  

Κόντρα στην κατά βάσιν απογοητευτική εικόνα των ομάδων από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τα περισσότερα φιλικά, η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο από το περυσινό, με μεγαλύτερη ποιότητα και πιο έντονο ανταγωνισμό. Οι ομάδες των πλέι οφ (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης) έχουν ενισχυθεί μεταγραφικά και οι οπαδοί τους περιμένουν καλύτερη εικόνα στο γήπεδο, υπό την προϋπόθεση ότι οι προπονητές τους, τρεις εκ των οποίων είναι καινούργιοι (Λουτσέσκου, Μιλόγεβιτς, Γιοβάνοβιτς), θα καταφέρουν να ενσωματώσουν σύντομα τους νεοφερμένους. Οι υπόλοιπες επτά ομάδες των περυσινών πλέι άουτ και ο νεοφώτιστος Ιωνικός ξεκινούν μερικά βήματα πιο πίσω, αλλά κάποιες απ’ αυτές μοιάζουν ικανές να παίξουν πιο σημαντικό ρόλο.  

Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «σπασμένη» μέσα σε ένα τριήμερο, μιας και η είσοδος της Cosmote TV στο παιχνίδι δημιουργεί νέες συνθήκες ανταγωνισμού που επιβάλλουν… αποστάσεις, για να υπάρχει η ανάλογη τηλεθέαση και εμπορικότητα. Κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και στις εξέδρες, όπου επιστρέφουν οι φίλαθλοι ύστερα από σχεδόν ενάμιση χρόνο, αλλά χωρίς συνωστισμό και με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, που πριμοδοτεί μόνο τους εμβολιασμένους. Οι διαθέσιμες θέσεις θα είναι λιγότερες από τη χωρητικότητα κάθε γηπέδου, με ταβάνι τις 24.000 εισιτήρια στο αχανές ΟΑΚΑ.  

Το… ρόδι θα σπάσει σήμερα στο Αγρίνιο όπου ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρ. και λίγο αργότερα η συνέχεια θα δοθεί στη Λεωφόρο. Εκεί ο ανανεωμένος (σε πρόσωπα, όχι ηλικιακά) Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Απόλλωνα. Το κυρίως μενού της 1ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί αύριο με 4 αγώνες, με πιο σημαντικούς αυτούς στο «Γ. Καραϊσκάκης» (Ολυμπιακός – Ατρόμητος) και στην Τούμπα (ΠΑΟΚ – ΠΑΣ). Η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρα στο «Κλ. Βικελίδης» με το παιχνίδι Αρης – ΟΦΗ, με χαρακτηριστικό ότι όλα τα μέλη του ελληνικού Big Five ξεκινούν στην έδρα τους, με αυξημένες έτσι τις πιθανότητες να κάνουν καλό ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα! 

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας (1η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: Παναιτωλικός – Αστέρας (CS3HD), 20.30 Παναθηναϊκός – Απόλλων (CS2HD), ΚΥΡΙΑΚΗ: 18.15 Βόλος – Λαμία (CS2HD), 19.00 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ, 20.30 ΑΕΚ – Ιωνικός (CS1HD), 20.30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος (NS Prime), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 Αρης – ΟΦΗ (NS Prime). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή