ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ράλλυ Ακρόπολις: Με πρωταγωνιστή έναν 20χρονο – Το αυριανό πρόγραμμα

Ράλλυ Ακρόπολις: Με πρωταγωνιστή έναν 20χρονο – Το αυριανό πρόγραμμα

Με τους χιλιάδες θεατές να «δημιουργούν» ένα… πολύχρωμο μωσαϊκό στα βουνά της Φθιώτιδας, αλλά και κάποιες φορές να αποτελούν εμπόδιο στην ασφαλή εξέλιξη του αγώνα, με τον 20χρονο Κάλε Ροβάνπερα να κερδίζει τέσσερις ειδικές και να «χτίζει» διαφορά ασφαλείας και με τους κορυφαίους οδηγούς από όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση συνεχίστηκε το Σάββατο το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Το «Ράλλυ των Θεών» θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τρεις ειδικές διαδρομές. Ανάμεσά τους και η θρυλική του «Ταρζάν». 

Ο Ροβάνπερα, αφού κυριάρχησε σε «Παύλιανη 1» και Γραβιά», πρώτευσε και σε αυτούς στους «Βωξίτες» και «Ελευθεροχώρι 1». Στο μεταξύ, η επιθυμία των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού να ζήσουν από, όσο το δυνατόν, πιο κοντά τις προσπάθειες των κορυφαίων οδηγών του κόσμου οδήγησε τη διοργανώτρια αρχή να διακόψει την ειδική στο Ελευθεροχώρι και τα πληρώματα αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν εναλλακτική διαδρομή.

Στα βουνά της Φθιώτιδας βρέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάποιοι από τους οποίους προσπάθησαν να βγάλουν φωτογραφίες θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.  

Στην «Παύλιανη 2» πρώτευσε ο Γάλλος Σεμπάστιαν Οζιέ. «Ήταν μία καλή ειδική. Την απόλαυσα περισσότερο απ΄όσο το πρωί. Η πρόσφυση ήταν πιο συνεχής και το αυτοκίνητο πιο διασκεδαστικό στην οδήγηση», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Δεύτερος ήρθε ο Τάνακ και 3ος ο Ροβάνπερα.  

Η τελευταία ειδική της ημέρας ήταν το «Ελευθεροχώρι 2». Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Εσθονός Οττ Τάνακ ενώ ο Ροβάνπερα ήρθε 2ος: «Έκανα κάποιες αλλαγές που με βοήθησαν. Το αυτοκίνητο είναι πιο παιχνιδιάρικο και η επιλογή των ελαστικών ήταν καλή». Ο 20χρονος Φινλανδός θα ξεκουραστεί σήμερα το βράδυ έχοντας μία διαφορά ασφαλείας από τον Τάνακ (30.8΄΄) και από τον Οζιέ (40.2’’).   

«Είμαι αρκετά χαρούμενος. Νομίζω ότι οι ρυθμίσεις μας για το απόγευμα ήταν λίγο λανθασμένες. Αλλάξαμε κάτι για να προστατευθούμε λίγο, αλλά χάσαμε αρκετή πρόσφυση. Πίεζα πολύ εδώ, και η πρόσφυση δεν ήταν καλή. Δεν ήταν εύκολο, αλλά τουλάχιστον φτάσαμε στο τέλος της ημέρας και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αύριο», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των ειδικών διαδρομών ο Ροβάνπερα.  

Το αυριανό πρόγραμμα θα αρχίσει (08.25) με τη φημισμένη ειδική «Ταρζάν» (23,37 χλμ.) και θα ακολουθήσει (10.03) ο «Πύργος» των 33.200μ. Μετά το Type Fitting Zone (Σπερχειάδα) τα πληρώματα θα επιστρέψουν στην «Ταρζάν», στην οποία θα διανύσουν τα τελευταία 12.680 μ. της φετινής διοργάνωσης.

Ο τερματισμός έχει προγραμματιστεί για τις 14.38 στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης της Λαμίας.

Η γενική κατάταξη ύστερα από την ΕΔ12 «Ελευθεροχώρι 2»:

1. Ροβάνπερα 2:36:52.8 

2. Τάνακ +30.8 

3. Οζιέ +40.2 

4. Σόρδο +2:09.4 

5. Φουρμό +3:19.2 

6. Γκρίνσμιθ +3:35.0 

7. Έβανς +5:51.9 

8. Μπουλάσια +7:09.0 

9. Μίκελσεν +7:09.8 

10. Νεβίλ +7:47.6