Ράλλυ Ακρόπολις: Και το 2023 στο παγκόσμιο καλεντάρι

Ράλλυ Ακρόπολις: Και το 2023 στο παγκόσμιο καλεντάρι

Και για τα επόμενα δύο χρόνια οι «θεοί του τιμονιού» θα παίρνουν μέρος στο «Ράλλυ των Θεών».

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχημένη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις είχε ως αποτέλεσμα η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να αποφασίσει την ένταξη του αγώνα στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και για το 2023. Έτσι, για τα επόμενα δύο χρόνια οι «θεοί του τιμονιού» θα παίρνουν μέρος στο «Ράλλυ των Θεών».

Το Ράλλυ Ακρόπολις επανήλθε στο πρόγραμμα του WRC ύστερα από οκτώ χρόνια, κάτι που γέμισε χαρά τους φίλους του μηχανοκίνηου αθλητισμού. Σήμερα το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της ειδική διαδρομής «Ταρζάν» πραγματοποιήθηκαν οι απονομές ενώ η «αυλαία» της διοργάνωσης έπεσε στη Λαμία. Εκεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση εκτός από το 2022 θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και το 2023.

«Η πολύμηνη δουλειά ανταμείφθηκε. Το άρτιο αποτέλεσμα του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις» αξιολογήθηκε ήδη από τη FIA και τον Promoter. Μας εμπιστεύονται πια, είδαν τα αποτελέσματα και αποφάσισαν την ένταξη του αγώνα, εκτός από το 2022 που είχαμε συμφωνήσει, και στο ημερολόγιο του 2023», υπογράμμισε.

Και τις τέσσερις ημέρες, δεκάδες φίλοι του αθλητισμού βρέθηκαν δίπλα σε κάποια από τις ειδικές διαδρομές προκειμένου να δουν από κοντά τους καλύτερους οδηγούς της διοργάνωσης να προσπαθούν να «τιθασεύσουν» τα μηχανοκίνητά τους και να τα κάνουν να… υπακούσουν στις ιδιαιτερότητες ελληνικών διαδρομών.

«Ευχαριστήθηκα την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Δεν ήταν ένα τυπικό Ακρόπολις, αφού είχε κρύο και υγρασία, αλλά είμαι χαρούμενος. Έκανα ένα μεγάλο βήμα για το Πρωτάθλημα, αύξησα τη διαφορά. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα και νιώθω εξουθενωμένος. Χαίρομαι που τελείωσε. Ήταν ξεκάθαρο το Σάββατο πως ο Κάλε και ο Οττ βρίσκονταν σε διαφορετικό επίπεδο επίθεσης, και από εκείνη τη στιγμή άφησα κατά μέρους τον εγωισμό μου και αποδέχθηκα πως δεν παλεύω για τη νίκη. Επικεντρώθηκα στη μεγάλη εικόνα του Πρωταθλήματος και πιστεύω πως κάναμε έναν έξυπνο αγώνα», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ.

Νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήταν ο 20χρονος Φινλανδός της Toyota Κάλε Ροβάνπερα (οκτώ πρωτιές σε 15 ειδικές). Πρόκειται για τη δεύτερη νίκη του νεαρού οδηγού στην εφετινή διοργάνωση. Ο 20χρονος θα προσπαθήσει να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο στο ενεργητικό του, και, μάλιστα, εντός έδρας.

Ο επόμενος αγώνας Ράλι θα είναι αυτός της Φινλανδίας (1-3 Οκτωβρίου) και την 1η Οκτωβρίου ο Κάλε Ροβάνπερα γίνεται 21 χρόνων. «Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και ένα πολύ απαιτητικό ράλλυ. Νιώθω καλά για το αποτέλεσμα. Το Ράλλυ Φινλανδίας θα είναι πολύ δύσκολο φέτος, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Θα δώσουμε καλές μάχες με τα Hyundai», δήλωσε.

Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Σεμπάστιάν Οζιέ (180) και ακολουθούν οι Έλφιν Έβανς (136) και Τιερί Νεβίλ (130).

Τους καλύτερους χρόνους από ελληνικής πλευράς στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έφερε ο Ιορδάνης Σερδερίδης. «Ήταν ένας τέλειος αγώνας. Οι θεατές είχαν κατακλύσει τις ειδικές. Είμαι χαρούμενος που συμμετείχα. Όλα πήγαν καλά, το διασκεδάσαμε», δήλωσε ο Έλληνας οδηγός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή