Σούπερ Λιγκ 1: Διαπιστευτήρια εκτός έδρας

Σούπερ Λιγκ 1: Διαπιστευτήρια εκτός έδρας

ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός δοκιμάζονται μακριά από τα γήπεδά τους

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους Big 5 να είναι όλοι γηπεδούχοι στην πρεμιέρα και τρεις από αυτούς (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Αρης) να μετρούν απροσδόκητες απώλειες στην έδρα τους, η σημερινή 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 αποκτά πλέον ιδιαίτερο βάρος και σημασία. Και οι πέντε τους αγωνίζονται εκτός, όλοι τους σε δύσκολες έδρες, με τους δύο νικητές στην πρεμιέρα (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) να αποκτούν πλεονέκτημα εάν νικήσουν πάλι και τους άλλους τρεις να μπαίνουν από την αρχή σε πολύ δύσκολη θέση εάν μετρήσουν απώλειες για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. 

Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής ανοίγει απόψε στα Γιάννενα, όπου ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε μια αναμέτρηση με ούτως ή άλλως ιδιαίτερο χαρακτήρα, ακόμα κι αν δεν είχε προηγηθεί το νικηφόρο ξεκίνημα και των δυο τους στην πρεμιέρα. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες του «Αγιαξ της Ηπείρου» επί των «πρασίνων» μέσα σε 15 ημέρες και σε τρία διαφορετικά γήπεδα στην περυσινή περίοδο, δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα, ειδικά τώρα που οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη μέσα στην Τούμπα και οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολύ πειστική εμφάνιση στην πρεμιέρα, με το 4-0 επί του Απόλλωνα. 

Το κυρίως μενού της αγωνιστικής περιέχει τρία πολύ ψηλά εμπόδια για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στη Λαμία, στην Τρίπολη και στο Ηράκλειο, αντίστοιχα. Από τους δύο «Ευρωπαίους», οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζει να έχουν πιο εύκολο έργο σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που δοκιμάζεται απέναντι στον Αστέρα Τρ., στο δεύτερο από τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια του μέσα σε έξι ημέρες. Αμφότεροι προέρχονται από ευρωπαϊκές νίκες αλλά και απώλειες στο πρωτάθλημα, με τη νίκη να μοιάζει επιβεβλημένη, καθώς μια δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία θα δημιουργήσει τριγμούς και θα αυξήσει το χαμένο έδαφος. 

Δύσκολη είναι η αποστολή και της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ, ο οποίος στην πρεμιέρα έδειξε διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά σε σχέση με πέρυσι, όπου έπαιζε περισσότερο για τη χαρά του παιχνιδιού παρά για το αποτέλεσμα. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής είναι για την «Ενωση» ο τραυματισμός (διάστρεμμα) του Μάνταλου, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να παίξει. Με νίκη στο Ηράκλειο η ΑΕΚ θα πιστοποιήσει την ανοδική της πορεία, την ώρα που ο Μιλάντ Μοχαμαντί υπέγραψε μέχρι το 2024, ενώ μια βαθμολογική απώλεια στο πρώτο σοβαρό τεστ θα επαναφέρει τους προβληματισμούς που γέννησε ο αποκλεισμός από τη Βελέζ. 

Αν και έχει καιρό να νικήσει, ο Ατρόμητος θεωρείται φαβορί απέναντι στον Παναιτωλικό στο Περιστέρι, ενώ προβάδισμα έχει και ο Βόλος κόντρα στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Είναι δύο ενδιαφέροντα παιχνίδια, που θα δείξουν αν ο Ατρόμητος και ο Βόλος μπορούν να πείσουν ότι θα μείνουν σε τροχιά πλέι οφ, παρότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση…

Συνοπτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: 20.30 ΠΑΣ – Παναθηναϊκός. ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Απόλλων Σμ. – Βόλος, 18.15 Ατρόμητος – Παναιτωλικός, 18.15 ΟΦΗ – ΑΕΚ, 20.30 Αστέρας Τρ. – ΠΑΟΚ, 20.30 Λαμία – Ολυμπιακός. 

ΣΗΜ.: Ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένος για απόψε, ο αγώνας Ιωνικός – Αρης διεξήχθη χθες έπειτα από αίτημα της αστυνομίας, λόγω των εκδηλώσεων στη Νίκαια για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή