Ο Ερικσεν και το ενδεχόμενο να παίξει ξανά ποδόσφαιρο

Ο Ερικσεν και το ενδεχόμενο να παίξει ξανά ποδόσφαιρο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού ακριβώς βρίσκεται ο Κρίστιαν Ερικσεν, τρεις μήνες μετά τη μεγάλη του περιπέτεια; Θα μπορέσουμε να ξαναδούμε στα γήπεδα τον έξοχο Δανό επιθετικό που συγκίνησε όλο τον κόσμο τον Ιούνιο, όταν γλίτωσε από του… Χάρου τα δόντια;

Ηταν η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020 όταν ο Ερικσεν κατέρρευσε εντός γηπέδου στον αγώνα Δανία – Φινλανδία, με τους συμπαίκτες του να τον προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα, τους γιατρούς να του δίνουν νέα ευκαιρία στη ζωή με τον απινιδωτή και το γήπεδο στην Κοπεγχάγη να ξεσπά σε πανηγυρισμούς όταν ο ποδοσφαιριστής ανέκτησε τις αισθήσεις του στο φορείο.

Ο Ερικσεν πλέον έχει αναρρώσει, αλλά η αδύναμη, όπως αποδείχθηκε, καρδιά του λειτουργεί πλέον με εγκατεστημένο έναν απινιδωτή που θα τη… σκουντήσει να πάρει ξανά εμπρός αν ξανασταματήσει, όπως έκανε στις 12 Ιουνίου. Τώρα διάγει περίοδο χαλάρωσης και ενδυνάμωσης του οργανισμού του στο Μιλάνο, έχοντας πάντα συμβόλαιο με την Ιντερ. Σε ενάμιση μήνα, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, θα έχει κρίσιμο ραντεβού με τον γιατρό του στη Δανία, από το οποίο θα κριθούν πολλά για το αν ο 29χρονος άσος θα μπορέσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο.
Αυτό πάντως δεν μπορεί να συμβεί στην Ιταλία, καθώς εκεί οι κανονισμοί απαγορεύουν να αγωνίζεται ποδοσφαιριστής με απινιδωτή εγκατεστημένο στην καρδιά του. Εάν όμως είναι θετική η ιατρική εισήγηση, ο Ερικσεν θα μπορεί να ξαναρχίσει τις προπονήσεις, αρχικά με φυσική κατάσταση και μετά και με μπάλα στο Μιλάνο, σε κάποια εγκατάσταση κοντά στο σπίτι του.

Επομένως, εφόσον είναι σε θέση να επαναδραστηριοποιηθεί ποδοσφαιρικά, το μέλλον του Ερικσον βρίσκεται εκτός Ιταλίας. Πού μπορεί να είναι αυτό; Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει την προοπτική μιας από τις πρώην ομάδες του Δανού, του Αγιαξ, που φέρεται να αντιμετωπίζει ένθερμα πιθανή επιστροφή του διεθνούς επιθετικού στο Αμστερνταμ. Αλλη επιλογή μπορεί να είναι η πατρίδα του Ερικσεν, καθώς ήδη πολλές δανικές ομάδες έχουν εκφράσει ανεπισήμως το ενδιαφέρον τους να επαναπατρίσουν τον ποδοσφαιριστή που για 24 ώρες έγινε πασίγνωστος και πέρα από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ερικσεν έχει προοπτική επιστροφής στα γήπεδα, κι αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη νίκη του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή