Basket League: Υποσχέσεις και αισιοδοξία για τη νέα σεζόν

Basket League: Υποσχέσεις και αισιοδοξία για τη νέα σεζόν

Στις 2 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μπάσκετ, του οποίου η παρουσίαση έγινε χθες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνύματα ενότητας και υποσχέσεις για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σε ένα πιο υγιές περιβάλλον έστειλαν οι φορείς του μπάσκετ, αλλά και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του, στη χθεσινή παρουσίαση της νέας Basket League, που θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου, με νέα ηγεσία στην ΕΟΚ και την επιστροφή του Ολυμπιακού. «Οι σχέσεις που πρέπει να έχουν ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ είναι ισότιμες. Ολοι φωνάζουν για τη διαιτησία. Θα δείτε στην πράξη ότι το θέμα μπορεί να λυθεί και θα λυθεί», τόνισε ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, ενώ για πρωτάθλημα-πρόκληση έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, αναφερόμενος στην επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες αλλά και του Ολυμπιακού. 

«Το φετινό πρωτάθλημα έχει μέλλον και αυτό φαίνεται από την ποιότητα», είπε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος προανήγγειλε ουσιαστικά τις ποινές (-3 έως -5 βαθμοί) που θα ισχύσουν για τους Αρη, Απόλλωνα Πάτρας και Κολοσσό Ρόδου για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού.

«Σαν νεοφώτιστοι θέλουμε να κάνουμε θόρυβο και αν είναι δυνατόν να είμαστε η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα», δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την ενδεχόμενη μεταγραφική προσθήκη που σκέφτεται ο Παναθηναϊκός και η οποία θα εξαρτηθεί από την αγορά και τις οικονομικές δυνατότητες, ενώ ο αρχηγός του «τριφυλλιού» Γιάννης Παπαπέτρου, που βραβεύθηκε ως MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας της περυσινής Basket League, στάθηκε στην αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, που θα δώσει άλλη γεύση στο πρωτάθλημα. 

Ανεβαίνει ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», επικρατώντας 80-74 της Ανατολού Εφές στον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας κορυφαίο τον Ντάριλ Μέικον που πέτυχε 13 πόντους. Στον μικρό τελικό, η Ουλμ νίκησε την Παρτιζάν με 94-84. Στα ημιτελικά, οι «πράσινοι», αν και βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με διαφορά 19 πόντων, με ανατροπή νίκησαν 89-85 στην παράταση την Παρτιζάν, ενώ η Εφές την Ουλμ με 88-69.  

• Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου (94-67 τον Κολοσσό) και αύριο θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή. Αύριο επίσης παίζουν Ιωνικός – Λάρισα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή