Ξέσπασμα Κούμαν: Σε φάση ανοικοδόμησης η Μπαρτσελόνα

Ξέσπασμα Κούμαν: Σε φάση ανοικοδόμησης η Μπαρτσελόνα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπαρτσελόνα φαίνεται βαριά άρρωστη από πολλές απόψεις και ο «γιατρός» που προσλήφθηκε πέρσι να τη θεραπεύσει ουσιαστικά σήκωσε τα χέρια ψηλά χθες. Η πρώτη σεζόν χωρίς τον Λέο Μέσι και με τον σύλλογο σε… μνημόνιο για την οικονομική του εξυγίανση, φέρνει τον τεχνικό Ρόναλντ Κούμαν στα όρια και της υπομονής του και της απόλυσής του.

Ετσι ο Ολλανδός προπονητής, αντί κανονικής συνέντευξης Τύπου χθες, διάβασε δήλωση που είχε γραμμένη από πριν λέγοντας ουσιαστικά ότι όπως είναι η ομάδα δεν πάει για τίτλους, αλλά για ανοικοδόμηση.

«Με μένα ως προπονητή η ομάδα είναι σε κατάσταση ανοικοδόμησης. Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου συνδέεται με τις αθλητικές του δραστηριότητες και τούμπαλιν. Αρα, ως σύλλογος πρέπει να δημιουργήσουμε νέα ομάδα χωρίς να μπορούμε να κάνουμε μεγάλες επενδύσεις. Αυτά θέλουν χρόνο», είπε, προσθέτοντας: «Μια θέση ψηλά στο πρωτάθλημα θα είναι μεγάλη επιτυχία, ενώ και στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ελπίζουμε σε θαύματα».

Ο Κούμαν απαίτησε επίσης στήριξη χωρίς όρους, με λόγια και έργα, στην κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Πληροφορίες του καταλανικού Τύπου αναφέρουν ότι η διοίκηση της ομάδας δεν ήταν ενήμερη για το ξέσπασμα Κούμαν. Παρά ταύτα, η παρουσία του Ολλανδού τεχνικού στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» κατά τον αποψινό αγώνα με την Κάδιθ είναι δεδομένη, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Mundo Deportivo της Βαρκελώνης, παρότι η διοίκηση «δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά», τυχόν νέα αποτυχία των Καταλανών θα σημάνει άμεσες εξελίξεις.

Σε αυτές τις εξελίξεις δεν φαίνεται πλέον να έχει κάποιον ρόλο ο Τσάβι, καθώς ο βετεράνος άσος της Μπαρτσελόνα και νυν προπονητής φέρεται να βρίσκεται έξω από το κάδρο της διαδοχής Κούμαν, κατά τον καλά πληροφορημένο ραδιοσταθμό RAC1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή