Σούπερ Λιγκ 1: Πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα

Σούπερ Λιγκ 1: Πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ξέφρενη πορεία του Βόλου στο πρωτάθλημα συνεχίζεται. Η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε με 3-0 του Ατρομήτου στο «Πανθεσσαλικό», στην αναμέτρηση που έκλεισε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής, και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς, καθώς είναι η μόνη που έχει τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς της κούρσας. Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση σημείωσαν ο Ροσέρο στο 59΄, ο Τομ Φαν Βέερτ με πέναλτι στο 90΄ και ο Τερεζίου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Νωρίτερα στη Νεάπολη, Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0. Με αυτό το αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι παραμένουν αήττητοι (2 νίκες, 1 ισοπαλία) και βρίσκονται στην 4η θέση με επτά βαθμούς. Παράλληλα είναι και η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ.  

Σε γενικές γραμμές, και μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, η εκκίνηση της φετινής κούρσας μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική όσον αφορά το θέαμα, τις εκπλήξεις αλλά και τα πολλά ματς (δέκα συνολικά) που κρίθηκαν στο γκολ, κρατώντας έντονο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είδαμε επίσης μια ολική ανατροπή (το 2-1 του Παναιτωλικού στο Περιστέρι) αλλά και το εκπληκτικό ματς στο Ηράκλειο μεταξύ του ΟΦΗ και της ΑΕΚ, όπου οι Κρητικοί μετέτρεψαν στα τελευταία 15 λεπτά το 3-0 σε 3-3, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί το καλύτερο μέχρι σήμερα.

Στην καλή εικόνα του πρωταθλήματος σε αυτές τις πρώτες τρεις στροφές του έχουν παίξει ρόλο όχι τόσο οι μεγάλες, όσο οι μικρομεσαίες ομάδες που είτε έκοψαν βαθμούς είτε πούλησαν πολύ ακριβά το… τομάρι τους, κυρίως στα ματς που στα χαρτιά έμοιαζαν να είναι χαμένες από… χέρι. Εκτός από την πρωτιά του Βόλου, τρανό παράδειγμα είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα που στις πρώτες δύο αγωνιστικές νίκησε τον ΠΑΟΚ (εκτός) και τον Παναθηναϊκό (εντός), ενώ στο ίδιο πλαίσιο μπαίνει και η νίκη του Ιωνικού επί του Αρη στη 2η αγωνιστική.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής αρχής το γεγονός ότι ο Αστέρας Τρίπολης, που πέρυσι ήταν στην πρώτη εξάδα και στα φιλικά έδειχνε εντυπωσιακός, δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ. Πάντως όσον αφορά τα τέρματα που έχουν σημειωθεί, οι πρώτες τρεις αγωνιστικές της νέας σεζόν μοιάζουν με αυτές της σεζόν 2020-21, καθώς μέχρι τώρα μετράμε 43, ενώ αντίστοιχα πέρυσι είχαν επιτευχθεί 45. Αριθμοί πάντως που απέχουν πολύ από τη σεζόν 2019-20, όπου στις πρώτες τρεις αγωνιστικές είχαν σημειωθεί 61 τέρματα. Τα περισσότερα τα έχει πετύχει ο Βόλος με οκτώ, ενώ ακολουθούν η ΑΕΚ με επτά και ο Ολυμπιακός με έξι τέρματα.

Βέβαια, αν και μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο Ελληνες παίκτες δεν βλέπουμε σε αυτό, καθώς υπήρξαν ομάδες που δεν είχαν ούτε έναν στο αρχικό τους σχήμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αρης που στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό ξεκίνησε με 11 ξένους, ενώ στην 20άδα υπήρχε μόνο ο Δημήτρης Μάνος. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαντ Σιπ, που με ανάρτησή του στα social media είχε επισημάνει ότι την 1η αγωνιστική «οι Big-5 χρησιμοποίησαν στις ενδεκάδες τους κατά μέσον όρο 1,4 Ελληνες παίκτες».

Τέλος, είχαμε ήδη και την πρώτη απόλυση προπονητή, αυτή του Γιάννη Πετράκη από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Τη θέση του πήρε ο Τζανλούκα Φέστα. Ο 52χρονος Ιταλός προπονητής είχε περάσει στο πρόσφατο παρελθόν και από τον πάγκο της ΑΕΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή