Mόνο εμβολιασμένοι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Mόνο εμβολιασμένοι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθλητικές επιδόσεις, προκρίσεις και εμβολιασμός κατά της COVID-19. Αυτές θα είναι οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην αμερικανική ολυμπιακή και παραολυμπιακή ομάδα που θα πάρει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (4-20/2 και 4-13/3/2022). Η επιλογή της αμερικανικής αποστολής έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά κανένας από αυτούς δεν θα μπει στο αεροπλάνο για την Κίνα εάν δεν είναι «θωρακισμένος» απέναντι στην πανδημία.    

«Η υγεία και η ευημερία της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής μας κοινότητας εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Αυτό το βήμα θα αυξήσει την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και παραγωγικό περιβάλλον για τους αθλητές και το προσωπικό της ομάδας των ΗΠΑ και θα μας επιτρέψει να έχουμε μια άρτια προετοιμασία και την παροχή βέλτιστης υπηρεσίας στους αθλητές», αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής (USOPC).    

Στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι ηγέτες του αμερικανικού αθλητισμού δεν είχαν ζητήσει κάτι αντίστοιχο από τους αθλητές τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 613 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίσθηκαν στους Ολυμπιακούς της Ιαπωνίας οι 100 δεν είχαν εμβολιαστεί.  

Για τις διοργανώσεις του Πεκίνου όλα τα μέλη της αποστολής θα πρέπει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου να προσκομίσουν στην αμερικανική ολυμπιακή αρχή το πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να ταξιδέψουν στην Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή