Σούπερ Λιγκ 1: Το πρώτο… ξεκαθάρισμα

Σούπερ Λιγκ 1: Το πρώτο… ξεκαθάρισμα

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα ανεβάζει το θερμόμετρο.

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι κλέβει την προσοχή όλων στην 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, η οποία μοιάζει να είναι η πιο ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη από το ξεκίνημα έως τώρα. Ντέρμπι ήταν και η αναμέτρηση Αρη – Παναθηναϊκού, περισσότερο όμως στην κούρσα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και όχι με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή, όπως είναι το αυριανό ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, των δύο ομάδων, δηλαδή, που πήραν τα τελευταία πρωταθλήματα πριν από τα δύο συνεχόμενα του Ολυμπιακού, μαζί με τον οποίο προβάλλουν ξανά ως φαβορί για την κατάκτηση και του εφετινού τίτλου. 

Οι μονομαχίες των δύο «δικεφάλων» στην Τούμπα έχουν ένα ιδιαίτερο «αλατοπίπερο» τα τελευταία χρόνια και παρότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πει κανείς μεγάλη κουβέντα, το ίδιο ισχύει και τώρα. Με δεδομένο ότι και οι δύο έχουν μετρήσει ήδη απρόβλεπτες βαθμολογικές απώλειες, αν προκύψει ηττημένος θα έχει αρκετές δυσκολίες να διαχειριστεί στη συνέχεια. Στην Τούμπα θα εμφανιστεί για πρώτη φορά εφέτος ξένος διαιτητής, με την ΚΕΔ να ορίζει τον Ιταλό (β΄ κατηγορίας) Πάολο Βαλέρι. 

Αύριο γίνονται ταυτόχρονα (16.00) άλλα δύο σημαντικά παιχνίδια, το ένα στην Αθήνα και το άλλο στην Τρίπολη. Ο πληγωμένος από δύο συνεχόμενες ήττες Παναθηναϊκός υποδέχεται στη «Λεωφόρο» τον Βόλο, τη μόνη ομάδα που μετρά τρεις νίκες και βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας την καλύτερη επίθεση με 8 γκολ. Οι «πράσινοι» έχουν μεγάλη πίεση και χρειάζονται ανάσες πριν από το εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Για τους φιλοξενουμένους, αυτό το παιχνίδι θα δείξει αν μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στο πιο υψηλό επίπεδο. Δύσκολο τεστ έχει και ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη, παρότι ο Αστέρας είναι χαμηλά και είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ στο πρωτάθλημα. Για τους «ερυθρολεύκους» ξεκινά μια… διαβολοβδομάδα, καθώς την Πέμπτη παίζουν στην Πόλη με τη Φενέρ και την Κυριακή υποδέχονται τον Παναθηναϊκό.  Αύριο γίνεται και το παιχνίδι Λαμία – Παναιτωλικός, που πέρυσι έκρινε πολλά στη μάχη για την παραμονή και εφέτος έχει ξανά ιδιαίτερο χρώμα μετά τις τρεις ήττες των γηπεδούχων και το πολύ καλό ξεκίνημα των φιλοξενουμένων. 

Τα άλλα τρία ματς της 4ης αγωνιστικής γίνονται τη Δευτέρα, με πολύ ενδιαφέρον αυτό στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο (ανακοίνωσε τη λύση συνεργασίας με τον Ανχελ Λόπεθ, τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Γιώργος Παράσχος) και στον Αρη, αλλά και εκείνο στα Γιάννενα ανάμεσα στους αήττητους ΠΑΣ και ΟΦΗ. Η αναμέτρηση Απόλλων – Ιωνικός έχει κι αυτή ιδιαίτερο χρώμα, με τους γηπεδούχους να «καίγονται» για νίκη.  

Συνοπτικά η 4η αγωνιστική: ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Παναθηναϊκός – Βόλος, 16.00 Αστέρας – Ολυμπιακός, 18.15 Λαμία – Παναιτωλικός, 20.30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. ΔΕΥΤΕΡΑ: 17.15 ΠΑΣ – ΟΦΗ, 19.30 Απόλλων – Ιωνικός, 19.30 Ατρόμητος – Αρης. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βόλος 9, ΑΕΚ 7, Ολυμπιακός 7, ΠΑΣ 7, ΠΑΟΚ 6, Παναιτωλικός 4, Ιωνικός 4, Παναθηναϊκός 3, ΟΦΗ 3, Αστέρας 2, Ατρόμητος 1, Λαμία 0, Απόλλων 0, Αρης -2 (ξεκίνησε με -6 β.). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή