Σούπερ Λιγκ 1: Έβαλε ξανά θετικό πρόσημο

Σούπερ Λιγκ 1: Έβαλε ξανά θετικό πρόσημο

Ο Αρης πέρασε εμφατικά με 3-1 από το Περιστέρι και ανέβηκε τρεις θέσεις

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εμφατικό τρόπο πέρασε ο Αρης από το Περιστέρι, επικρατώντας με 3-1 του Ατρoμήτου στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. 

Οι «κίτρινοι» κατάφεραν με τη νίκη τους αυτή να βγάλουν από πάνω τους τον βραχνά του -6, ενώ από την άλλη άφησαν τους γηπεδούχους στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Αρης άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με τον Μαντσίνι, όμως οι γηπεδούχοι (στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο τους) κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Σπιριντόνοβιτς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 60ό λεπτό ο Μπρούνο Γκάμα από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-1. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε πέντε λεπτά αργότερα ο Ματέο Γκαρσία.

Πολλές φάσεις

Ενα από τα καλύτερα παιχνίδια που φετινού πρωταθλήματος έγινε χθες στους «Ζωσιμάδες», όπου παρά το «φτωχό» 1-1, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ διαφήμισαν το άθλημα. Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Νέιρα, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 22ο με τον Μιλιντσεάνου. 

Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα γκολ, όμως οι δύο γκολκίπερ (Λοντίγκιν και Εμπασί) βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα. Ο ΟΦΗ πάντως είχε και δοκάρι σε σουτ του Ντουρμισάι στο 72΄. Οι δύο ομάδες παρέμειναν αήττητες στο πρωτάθλημα (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες ο ΠΑΣ, τέσσερις ισοπαλίες ο ΟΦΗ), ενώ ο ΟΦΗ έσπασε και το δικό του αήττητο ρεκόρ που μετρά πλέον 11 σερί ματς, κάτι που είχε να συμβεί από τον Απρίλιο του 1986 έως τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου.

Στη Ριζούπολη, Απόλλων και Ιωνικός έμειναν στο 0-0. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός στο πρωτάθλημα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», στο ντεμπούτο του Τζανλούκα Φέστα στον πάγκο της, ενώ η ομάδα της Νεάπολης έμεινε αήττητη για 3ο σερί ματς και έφτασε τους πέντε πόντους.

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ

Στα παιχνίδια της Κυριακής για την 4η αγωνιστική, όπως ήταν φυσικό ξεχώρισε η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Με τον Μπίσεσβαρ να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα του, ο «Δικέφαλος» του Βορρά επέβαλε από πολύ νωρίς τον δικό του ρυθμό στον αγώνα, απέναντι σε μια ΑΕΚ που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, ενώ όσον αφορά τη μάχη των πάγκων, ο Λουτσέσκου νίκησε κατά κράτος τον Μιλόγεβιτς. 

Ο Μπίσεσβαρ άνοιξε το σκορ με προσωπική ενέργεια στο 42ο λεπτό, ενώ ο ίδιος κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Κούρτιτς στο 79ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη, όπου επικράτησε με 2-0 του Αστέρα. Ο Τικίνιο στο 7ο και ο Αγκιμπού Καμαρά στο 23ο λεπτό πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν περισσότερο συντήρηση ενόψει της αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη στην Πόλη για τη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Εντυπωσιακός ΠΑΟ

Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός, σκόρπισε με 5-1 τον (πρωτοπόρο μέχρι προχθές) Βόλο στη Λεωφόρο, πετυχαίνοντας μάλιστα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Καρλίτος (3΄, 69΄), Ιωαννίδης (4΄), Χατζηγιοβάννης (33΄) και Βιτάλ (45΄) πέτυχαν τα γκολ του «τριφυλλιού», ενώ για τον Βόλο είχε μειώσει προσωρινά ο Γκουλέν στο 58ο λεπτό. 

Ετσι οι «πράσινοι» επέστρεψαν εμφατικά στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο σερί ήττες και σαφώς πηγαίνουν με πολύ καλή ψυχολογία στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». 

Αγωνία για Βέλεθ, Βιτάλ

Βέβαια τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς σήμερα οι Βέλεθ και Βιτάλ θα υποβληθούν σε μαγνητική προκειμένου να φανεί το μέγεθος των τραυματισμών τους. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πρώτος δύσκολα θα προλάβει, ενώ πιο αισιόδοξη είναι η πρόβλεψη για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό.

Ισόπαλοι

Τέλος, πολύ καλό παιχνίδι είχαμε και στη Λαμία, όπου η τοπική ομάδα και ο Παναιτωλικός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μαζουλουξή στο 10ο λεπτό, ενώ ο Ντουάρτε στο 30΄ έκανε το 1-1 για τον Παναιτωλικό. 

Η Λαμία πήρε ξανά προβάδισμα με τον Νούνιεθ στο 66΄, όμως στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Βαρόνε έκανε το 2-2, στερώντας από τους γηπεδούχους την πρώτη τους φετινή νίκη. Από την άλλη, η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να παραμείνει αήττητη στα δύο ματς που έχει δώσει εκτός έδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή