Βασίλης Σπανούλης: «Στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου»

Βασίλης Σπανούλης: «Στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, ο Βασίλης Σπανούλης αποχαιρέτησε το μπάσκετ, ύστερα από μια καριέρα γεμάτη τίτλους, διακρίσεις και ρεκόρ. Στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, για το «αντίο» του από την ενεργό δράση, ο «Kill Bill» έκανε αναδρομή στην πολύχρονη σταδιοδρομία του, τονίζοντας πως αποχωρεί «γεμάτος» από τα παρκέ.

«Νιώθω ευλογημένος. Το τερμάτισα. Εδωσα την ψυχή μου και τη ζωή μου. Νιώθω πολύ γεμάτος. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήμουν ο καλύτερος συμπαίκτης, ήμουν σκληρός, πιεστικός, αλλά πάντα το έκανα για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και για το καλό της ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά, οριοθετώντας το 2010 ως τη χρονιά που άλλαξε την ιστορία του. «Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα έδωσα την καρδιά μου, αλλά στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου και την ομάδα που ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου».  

Ο Σπανούλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την προπονητική, ξεχώρισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012 και αυτό του 2016 ως τις καλύτερες στιγμές του, ενώ στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης ήταν το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσω βίντεο. «Χωρίς Νίκο (Γκάλη) δεν θα υπήρχε Βασίλης (Σπανούλης) και χωρίς Βασίλη δεν θα υπήρχε Γιάννης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο άσος του ΝΒΑ.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος προανήγγειλε τη διεξαγωγή ενός μεγάλου φιλικού στο ΣΕΦ τον Σεπτέμβριο του 2022, προκειμένου να τιμηθεί ο Σπανούλης, λέγοντας πως γύρω του χτίστηκε μια ομάδα με άρνηση στην ήττα, ενώ ο Γιώργος Αγγελόπουλος εξιστόρησε το πώς ελήφθη η απόφαση της απόκτησής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή