Βραδιά καριέρας για τον Αθανασιάδη

Βραδιά καριέρας για τον Αθανασιάδη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aφωνη έμεινε η ποδοσφαιρική Ευρώπη –και όχι μόνο– βλέποντας κάποιον άγνωστο τερματοφύλακα με το δύσκολο για τους μη Ελληνες όνομα Γιώργος Αθανασιάδης (ή Χεόρχιος Αθανασιάδης για τους Ισπανούς) να σταματάει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο τη μεγάλη Ρεάλ και να οδηγεί τη «Σταχτοπούτα» Σέριφ Τιρασπόλ της Μολδαβίας σε απίστευτη νίκη με 2-1 μέσα στο Μπερναμπέου.

Πότε με τα χέρια (παλάμη ή γροθιές), πότε με τα πόδια, ακόμη και με το κεφάλι, ο δανεικός από την ΑΕΚ τερματοφύλακας της Σέριφ, ακύρωνε κάθε μια επιθετική προσπάθεια από τις δεκάδες που δημιούργησαν οι Μαδριλένοι, για να νικηθεί μόνο μια φορά και αυτή από το σημείο του πέναλτι.

Το «πούμα»

Η ισπανική εφημερίδα Marca τον χαρακτήρισε «πούμα», το κρατικό ραδιόφωνο της Ισπανίας RNE έλεγε συνεχώς κατά τη διάρκεια του αγώνα ότι ο γκολκίπερ αυτός είναι ανυπέρβλητος, ενώ ακόμη και η τηλεόραση στην Αργεντινή έλεγε ότι «ο Ελληνας πορτιέρο κάνει το παιχνίδι της ζωής του».
Η εφημερίδα El Pais έγραψε ότι «ο Αθανασιάδης επιβίωσε ενός βομβαρδισμού», μετρώντας συγκεκριμένα 31 σουτ, 29 σέντρες, 13 κόρνερ και 11 αποκρούσεις. «Μόνο ο Κέιλορ Νάβας με τη φανέλα της Παρί Σ.Ζ. είχε τόσες αποκρούσεις κόντρα στη Ρεάλ όσες ο πορτέρο της Σέριφ», πρόσθεσε η εφημερίδα της Μαδρίτης. Επιπλέον, κανείς τερματοφύλακας μετά το 2009 και τον Ντίντα (της Μίλαν) δεν είχε φύγει με τόσες αποκρούσεις νικητής από το Μπερναμπέου.

Ινδιάνος και σερίφης

Στη νίκη της πρωταθλήτριας Μολδαβίας, σε ένα ματς που επίσης η Marca στην ηλεκτρονική της έκδοση έγραψε ότι «η Ρεάλ έκανε τον Ινδιάνο μπροστά στον… Σερίφη», σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο έτερος Ελληνας που αγωνίστηκε, ο Δημήτρης Κολοβός. Το 10άρι της Σέριφ έπαιξε βασικός και ήταν μάλιστα εκείνος που κέρδισε στο 39΄ και την κίτρινη κάρτα στον Κασεμίρο της Ρεάλ.

Ενας άλλος, λίγο πιο… γνωστός, αστέρας του ποδοσφαίρου που έλαμψε προχθές ήταν ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν σιγουρεύοντας την επικράτηση των Γάλλων επί της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0. Πάντως για τον τεχνικό της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, την παράσταση έκλεψε ο Μάρκο Βεράτι της Παρί: «Είμαι… ερωτευμένος μαζί του», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή