Πρώτο τζάμπολ στην Βasket League με νέα δεδομένα

Πρώτο τζάμπολ στην Βasket League με νέα δεδομένα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να περάσει από χίλια μύρια κύματα, αλλά έφτασε επιτέλους η ώρα του τζάμπολ στο πρωτάθλημα μπάσκετ, αρκετές εβδομάδες αργότερα σε σχέση με τα περισσότερα ισχυρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως το ισπανικό, όπου έχουν ήδη διεξαχθεί οι τρεις πρώτες αγωνιστικές του. Η έναρξη για τις 2 Οκτωβρίου είχε αποφασισθεί από τις 21 Ιουλίου, πολύ νωρίς, δηλαδή, για να μιλήσει κανείς περί έλλειψης προγραμματισμού, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχαν μείνει αρκετά θέματα ανοιχτά μέχρι την τελευταία στιγμή, γι’ αυτό και το αναλυτικό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής ανακοινώθηκε μόλις δύο μέρες πριν από το τζάμπολ.  

Ο βασικός λόγος της καθυστέρησης οφείλεται στην αργοπορία του Ολυμπιακού να βρει τηλεοπτική στέγη. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν μέχρι την τελευταία στιγμή να βρουν στα συνδρομητικά κανάλια ένα συμβόλαιο με καλύτερους οικονομικούς όρους από αυτούς της κεντρικής διαχείρισης μέσω ΕΡΤ, αλλά δεν το βρήκαν και μπήκαν στην ίδια σειρά με τις υπόλοιπες ομάδες. Οπως και να ’χει, η επιστροφή τους στην κορυφαία κατηγορία έπειτα από δύο χρόνια οικειοθελούς αποχώρησης για την Α2 δίνει άλλη αίγλη σε ένα πρωτάθλημα που είχε υποβαθμιστεί πολύ με την απουσία τους.  

Ο Παναθηναϊκός θα έχει πλέον έναν πολύ ισχυρό ανταγωνιστή, ο οποίος, μάλιστα, ξεκινάει από θέση ισχύος και ως πρώτο φαβορί για τον τίτλο, με βάση το ρόστερ και τη δυναμική του. Σημαντική πινελιά είναι και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με νέα διοίκηση στην ΕΟΚ, η οποία δεν έχει μεν άμεση εμπλοκή στην οργάνωσή του (υπεύθυνος παραμένει ο ΕΣΑΚΕ), αλλά σίγουρα το τέλος εποχής στην ομοσπονδία έπειτα από πολλά χρόνια φέρνει μια καινούργια αύρα και ενδεχομένως νέες ισορροπίες.  

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει δύο κλασικά ντέρμπι «ονομάτων», με ξεκάθαρα όμως φαβορί. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο στο ΣΕΦ την (ταλαιπωρημένη από τα ban και τα οικονομικά προβλήματα) ΑΕΚ, ενώ λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον πάλαι ποτέ «αυτοκράτορα» Αρη. Αντίθετα, πολύ αμφίρροπο και ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ντέρμπι… β΄ ταχύτητας Περιστέρι – Προμηθέας, δύο ομάδων που φιλοδοξούν να μπουν στην πρώτη τετράδα.  

Συνοπτικά το πρόγραμμα (1η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.00 Λάρισα – Κολοσσός, 17.00 ΠΑΟΚ – Λαύριο, 20.00 Περιστέρι – Προμηθέας, ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ, 17.00 Απόλλων Π. – Ιωνικός, 20.00 Αρης – Παναθηναϊκός (σημ.: ο Ηρακλής έχει ρεπό).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή