Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο οι Φραντζεσκάκης – Κατζουράκη 

Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο οι Φραντζεσκάκης – Κατζουράκη 

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγώνα μπαράζ διεκδίκησαν και κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο οι Εμμανουέλα Κατζουράκη και Νικόλαος Φραντζεσκάκης, στο μικτό σκητ, στα παγκόσμια πρωταθλήματα σκοποβολής εφήβων και νεανίδων που διεξήχθησαν στο Περού. Οι αθλητές μας έφτασαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία παρόλο που πήραν μέρος στους αγώνες χωρίς να προλάβουν να προσαρμοστούν στις συνθήκες της Χιλής καθώς η αποστολή έφτασε μία ημέρα πριν από τον αγώνα στο ατομικό.   

Οι δύο νεαροί σκοπευτές από τα Χανιά, αφού αγωνίστηκαν στα ατομικά με τον Φραντζεσκάκη να κατακτά την 7η θέση και την Κατζουράκη τη 10η, πήραν μέρος στο ομαδικό. Κατά τη διάρκεια των προκριματικών η ελληνική ομάδα ισοβάθμησε με την αμερικανική (134) και το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε σε αγώνα μπαράζ. Οι πρωταθλητές μας επικράτησαν αρχικά των Αμερικανών Έλις και Ρος με 2-1 και, στη συνέχεια, αντιμετώπισαν την Ιταλία. Οι Κατζουράκη – Φραντζεσκάκης πήραν διαφορά δύο βαθμών από τον πρώτο βατήρα. Αυτή τη διαφορά κατάφεραν να την κρατήσουν μέχρι τέλους με αποτέλεσμα να ανεβούν στην 3η θέση του βάθρου της διοργάνωσης του Περού.  

Το ταξίδι προς τη Χιλή για τους πρωταθλητές μας εξελίχθηκε σε… Οδύσσεια. Αρχικά μετέβησαν στο Παρίσι αλλά το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στο Περού χάλασε και, έτσι, αναγκάστηκαν να διανυχτερεύσουν στη γαλλική πρωτεύουσα και να φύγουν την επόμενη ημέρα. Στη διοργανώτρια πόλη έφτασαν μία ημέρα πριν από τον αγώνα με αποτέλεσμα οι αθλητές να αγωνιστούν επηρεασμένοι από τις αλλαγές ώρας.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή