Αλαλούμ στη Σούπερ Λιγκ 2

Δεν αρχίζει ούτε το προσεχές Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της «μικρής» Λίγκας

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μια μετάθεση πήρε η έναρξη της νέας και αναδιαρθρωμένης Σούπερ Λιγκ 2 και αντί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η σέντρα θα γίνει, εφόσον κλείσουν τα πολλά ανοιχτά μέτωπα, στις 16-17 Οκτωβρίου. Μέσω του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας αναδείχθηκαν οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίες δεν αρκεί μια απλή νομοθέτηση για να πάψουν να υφίστανται.

Χθες, κυριολεκτικά την ύστατη ώρα, δηλαδή λίγες ώρες πριν από την κλήρωση του πρωταθλήματος, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στις ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καβάλα και Ασπρόπυργος, τη στιγμή όμως που και οι τρεις ομάδες δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό ποδοσφαιριστών στο ρόστερ τους!

Αντίθετα, άναψε «απαγορευτικό»στην ΠΑΕ Ζάκυνθος, που όμως σήμερα αναμένεται να καταφύγει στη λύση του διοικητικού εφετείου κάνοντας αίτηση αναστολής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διεξαχθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος με αστερίσκους και χωρίς τις τέσσερις παραπάνω ομάδες. Με απόφαση του Δ.Σ. δεν πήραν μέρος οι Δόξα Δράμας, Καβάλα και Ασπρόπυργος, που ωστόσο πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη (12/10) να βρουν λύση με τα δελτία τους, ενώ η Ζάκυνθος θα περιμένει τη δικαστική απόφαση. Με αυτά τα δεδομένα, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα θα είναι 32, χωρισμένες σε δύο ομίλους (βόρειος – νότιος) των «16»

Η 1η αγωνιστική σε βόρειο και νότιο όμιλο έχει ως εξής:

Ομάδες με αστερίσκους, απίστευτες καταστάσεις με πιστοποιητικά της ΕΕΑ και ρόστερ ομάδων – «Φρένο» και από την ΕΡΤ.

Βόρειος όμιλος: Ολυμπιακός Β΄ – Τρίκαλα, Απόλλων Λ. – Βέροια, Πιερικός – Θεσπρωτός, ΑΕΛ – ΠΑΟΚ Β΄, Απόλλων Π. – Αλμωπός Αριδαίας, Ηρακλής – Αναγέννηση Κ., Νίκη Β. – Ξάνθη, Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Β.

Νότιος όμιλος: Κηφισιά – Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη – Ηρόδοτος, ΟΦ Ιεράπετρας – Παναθηναϊκός Β΄, Καλλιθέα – Επισκοπή, Λεβαδειακός – ΑΕ Καραϊσκάκη, Χανιά – Καλαμάτα, Εργοτέλης – Αιγάλεω, Διαγόρας Ρόδου – ΑΕΚ Β΄.

«Είναι μια χρονιά διαφορετική και ενδεχομένως ιστορική» τόνισε ο πρόεδρος της «μικρής»Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, αναφερόμενος στην παρουσία των δεύτερων ομάδων του Big-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) στο πρωτάθλημα.

Η εκκρεμότητα με τα τηλεοπτικά και τη συμφωνία με την ΕΡΤ εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς η δημόσια τηλεόραση περιμένει να αποσαφηνιστεί ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν ώστε να υπογραφεί και το συμβόλαιο για τρία ματς κάθε αγωνιστικής.  

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αποφάσεις της ΕΕΑ που επηρέασαν το πρωτάθλημα της ΣΛ2 μπήκαν στο μικροσκόπιο της FIFA, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία, με εμπιστευτικό έγγραφο, φέρεται να ζήτησε από έγκριτο νομικό αθλητικού δικαίου γνωμοδότηση για την ΕΕΑ. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι πως, παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις της δεν είναι δεσμευτικές, παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή