Παλαιοί πρωταθλητές μας ξεχώρισαν και στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού της Αθήνας

Παλαιοί πρωταθλητές μας ξεχώρισαν και στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού της Αθήνας

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τότε που κρέμασαν τις αθλητικές φόρμες και αποχαιρέτησαν τα στάδια, αλλά δεν ξέχασαν τη χαρά της άθλησης και του Ευ Αγωνίζεσθαι

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τότε που κρέμασαν τις αθλητικές φόρμες και αποχαιρέτησαν τα στάδια, τα ταπί και τα κολυμβητήρια του πρωταθλητισμού αλλά δεν ξέχασαν τη χαρά που δίνει η άθληση και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Κορυφαίοι πρωταθλητές του παρελθόντος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των «3ων Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού», και ως εργαζόμενοι, αυτή τη φορά, εκπροσώπησαν την Ελλάδα και διακρίθηκαν. 

Γιώργος Μαυρωτάς, Γιώργος Τζελίλης, Μαρία Χριστοφορίδου, Ανδριάννα Φέρρα και άλλοι παλαιοί πρωταθλητές έστειλαν το μήνυμα της δια βίου άθλησης σε μία διοργάνωση που αποτελεί γιορτή του αθλητισμού και συναδέλφωσης των λαών. Στους Παγκόσμιους της Αθήνας μετέχουν 3.500 αθλητές και αθλήτριες από 37 χώρες.

⇒ Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα «άνοιξε» την αγκαλιά της στον παγκόσμιο εργασιακό αθλητισμό

«Οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού μάς έδωσαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι αθλητισμός δεν είναι μόνο Ολυμπιακοί Αγώνες, Champions League και Euroleague, και ότι ο «αειθαλής» αθλητισμός μπορεί να έχει τη δική του πετυχημένη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας αθλούμενους απ’ όλον τον κόσμο με μεγάλα οφέλη για τη χώρα μας που προσφέρεται ιδανικά για τέτοιες διοργανώσεις.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και προσωπικά είμαι ευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω, να ξαναμυρίσω το χλώριο και να τερματίσω χωρίς καμία κράμπα…», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Ο παλαιός πολίστας συμμετείχε στην ομάδα της Γ.Γ.Α., και μαζί με τους πολίστες Παναγιώτη Παπαδόγγονα, Διονύση Καρούντζο και τον παλαιό κολυμβητή Άκη Τριβιζά πρώτευσαν στη σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο.

Παλαιοί πρωταθλητές μας ξεχώρισαν και στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού της Αθήνας-1

Ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Τζελίλης αγωνίστηκε στο kettlebell και έδειξε ότι όσα χρόνια και εάν έχουν περάσει δεν έχει χάσει το πάθος για νίκη. Στη διοργάνωση εκπροσώπησε την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα σε αγωνιστικούς ρυθμούς σε μία διοργάνωση που προάγει τα οφέλη του αθλητισμού. Η Τελετή Έναρξης μου θύμισε μικρούς Ολυμπιακούς Αγώνες και πραγματικά χάρηκα που πήρα μέρος σε αυτή τη γιορτή», τόνισε ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών. 

Δύο χρυσά μετάλλια συνέλλεξε η Μαρία Χριστοφορίδη. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών πρώτευσε στη σφαίρα αλλά και στο kettlebell. «Χάρηκα πολύ τη συμμετοχή μου σε αυτή τη διοργάνωση. Παρόλο που είμαι χρόνια μακριά από τα πλατό συνεχίζω να προπονούμαι γιατί η άσκηση πρέπει να αποτελεί για όλους μας τρόπο ζωής», υπογράμμισε η κάτοχος 49 μεταλλίων από διεθνείς διοργανώσεις της άρσης βαρών. 

Σε… συλλέκτες μεταλλίων έχει αναδειχθεί η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αθλητές της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος μόνο κατά την πρώτη ημέρα των Αγώνων κατέκτησαν 10 μετάλλια. Η αστυνομικός και αθλήτρια του στίβου Ανδριάννα Φέρρα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ., ενώ πρώτευσαν ο Παύλος Παπαδόπουλος (100 μ.) και οι Αφροδίτη Κατσίμπα – Αικατερίνη Κοπελούσου (τένις στην όπεν κατηγορία). Με ασημένια μετάλλια στον λαιμό ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Νικόλαος Γούσιας (άλμα εις ύψος), Μάριος Ευαγγέλου (σφαίρα),  Δήμητρα Βαϊτσάκη (μεικτή ατομική στην κολύμβηση) ενώ ο Σπύρος Κουντουρατζής συνέλλεξε δύο ασημένια στη χειροπάλη. Στο ίδιο άθλημα, ο Νίκος Βάρκας κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει τη μεγαλύτερη αποστολή στη διοργάνωση με 250 αστυνομικούς. 

Από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης θεωρείται και η ομάδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η Κάτια Σαρακατσάνη νίκησε στα 50μ. πρόσθιο, ο Παναγιώτης Παπαδόγγονας στα 50μ. ελεύθερο και ο Άκης Τριβυζάς στα 50μ. πρόσθιο. 

Στο αυριανό πρόγραμμα (9/9) ξεχωρίζει το «Athens Company Run», το οποίο θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και περιλαμβάνει δύο διαδρομές (5 χλμ. και 10 χλμ.).

Χορηγός Επικοινωνίας είναι και η «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή