Ποδόσφαιρο: Η Γαλλία κατέκτησε το Nations League, νικώντας την Ισπανία (βίντεο)

Ποδόσφαιρο: Η Γαλλία κατέκτησε το Nations League, νικώντας την Ισπανία (βίντεο)

Νίκη 2-1 με ανατροπή για τους «Μπλε» επί ιταλικού εδάφους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία κατέκτησε την Κυριακή το πρώτο της Nations League και δεύτερο στην ιστορία του θεσμού, επικρατώντας της Ισπανίας με 2-1 στον τελικό που διεξήχθη στην Ιταλία.

Οι Γάλλοι, που είχαν επικρατήσει με ανατροπή στον ημιτελικό του Βελγίου, κάνοντας το 2-0 σε βάρος τους 3-2 υπέρ τους, θριάμβευσαν και στον τελικό με τον ίδιο περίπου τρόπο, αφού ανέτρεψαν το ισπανικό προβάδισμα μέσα σε 15 λεπτά και πήραν μια μάλλον δίκαιη νίκη, προσθέτοντας και αυτό το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του οποίου είναι κάτοχοι.

Όλα έγιναν μέσα σε 20 λεπτά στο β΄ημίχρονο. Μόλις το δοκάρι της ισπανικής εστίας αρνήθηκε στη Γαλλία να ανοίξει το σκορ, ο Σέρχιο Μπουσκέτς βρήκε με μια σπουδαία μπαλιά-τρύπα τον Μίκελ Ογιαρθάμπαλ κι εκείνος έκανε το 1-0 για την Ισπανία στο 64′.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο λεπτά και ο Καρίμ Μπενζεμά σκόραρε ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας του, καθώς ελίχθηκε ανάμεσα στους αμυνόμενους της Ισπανίας και εξαπέλυσε ένα ψηλοκρεμαστό και φαλτσαριστό σουτ που ούτε τα ακροδάχτυλα του Ισπανού πορτέρο Ουνάι Σιμόν μπόρεσαν να εμποδίσουν.

Το τρόπαιο χάρισε όμως ένα μάλλον αμφισβητούμενο γκολ του Κιλιάν Μ’μπαπέ στο 80ό λεπτό, με τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν να σκοράρει αλλά ίσως να ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, όπως διαμαρτυρήθηκαν και οι Ισπανοί. Το VAR δεν ακύρωσε το τέρμα, που μέτρησε και έκρινε τον τελικό υπέρ των Γάλλων.

Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη νωρίτερα την Κυριακή, η Ιταλία επικράτησε του Βελγίου με σκορ 2-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή