Άναψε «φωτιές» το γκολ του Εμπαπέ στον τελικό

Άναψε «φωτιές» το γκολ του Εμπαπέ στον τελικό

Αδίκησε την όμορφη διοργάνωση που έστησε η UEFA, με το Final Four του Nations League στην Ιταλία, η οσμή σκανδάλου στον τελικό για τους ηττημένους Ισπανούς, καθώς το νικητήριο γκολ στον θρίαμβο της Γαλλίας με ανατροπή (2-1) ήρθε από θέση οφσάιντ.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδίκησε την όμορφη διοργάνωση που έστησε η UEFA, με το Final Four του Nations League στην Ιταλία, η οσμή σκανδάλου στον τελικό για τους ηττημένους Ισπανούς, καθώς το νικητήριο γκολ στον θρίαμβο της Γαλλίας με ανατροπή (2-1) ήρθε από θέση οφσάιντ. Η γκρίνια περίσσεψε και από βελγικής ακόμη πλευράς.

Η Γαλλία έκανε δεύτερη ανατροπή σε τέσσερις μέρες: Μετά το 0-2 που έγινε 3-2 επί του Βελγίου στον ημιτελικό, προχθές ανέτρεψε το προβάδισμα της Ισπανίας από το γκολ του Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, και με τέρματα των Καρίμ Μπενζεμά και Κιλιάν Εμπαπέ κατέκτησε το πρώτο της Nations League.

Ωστόσο το γκολ του Εμπαπέ δεν επισκίασε μόνο το εξαιρετικά όμορφο τέρμα του Μπενζεμά, αλλά και συνολικά τον γαλλικό θρίαμβο. Ο άσος της Παρί ήταν οφσάιντ όταν έπαιρνε την μπάλα στο 80ό λεπτό για να σκοράρει. Κι όμως, το γκολ μέτρησε, καθώς όπως δήλωσε ο MVP των τελικών Σέρχιο Μπουσκέτς ότι του εξήγησε ο διαιτητής, η μπάλα φεύγοντας από τα πόδια του Τεό Ερναντέζ προς τον Εμπαπέ κόντραρε λίγο στο πόδι του Ερικ Γαρθία, βγάζοντας έτσι τον Γάλλο επιθετικό από θέση οφσάιντ.

«Οποιος έβγαλε τέτοιον κανόνα δεν πρέπει να έχει παίξει ποτέ του ποδόσφαιρο» δήλωσε ο Ογιαρθάμπαλ, ενώ ο ισπανικός Τύπος έκανε ανοικτά λόγο για σκάνδαλο: Η Marca έγραψε «το ποδόσφαιρο καταστράφηκε» και η Mundo Deportivo φωνάζει για «αδικία». Πιο ψύχραιμη η As, λέει ότι «κι αν δεν έχει τίτλο, η ομάδα αυτή έχει μέλλον» αναφερόμενη στο νεανικό συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε.

Αυτά βεβαίως δεν απασχολούν καθόλου τους Γάλλους: «Αλλο ένα τρόπαιο στο σπίτι» γράφει η Equipe, ενώ «η όμορφη νίκη των Μπλε» είχε τίτλο η Parisien.

Η γηπεδούχος Ιταλία επικράτησε στον μικρό τελικό του Βελγίου με 2-1, σε άλλο ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ωστόσο ο Βέλγος τερματοφύλακας Τιμπό Κουρτουά ξεσπάθωσε διαμαρτυρόμενος ότι «FIFA και UEFA έχουν μόνο το χρήμα στο μυαλό τους» αναφερόμενος στον μικρό τελικό που δεν θεωρεί ότι έπρεπε να γίνει, ενώ είχε και το προτεινόμενο Μουντιάλ ανά διετία κατά νου: «Εμείς πότε θα ξεκουραζόμαστε;» ρώτησε.

Επειδή όμως και το χρήμα παίζει τον ρόλο του, το Βέλγιο λαμβάνει 7 εκατ. ευρώ για τον κόπο του, η Ιταλία 8 εκατ., η Ισπανία 9 εκατ. και η νικήτρια Γαλλία 14 εκατ.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή