Εθνική ομάδα: Απολογισμός και νέα εποχή

Εθνική ομάδα: Απολογισμός και νέα εποχή

Το Κατάρ που χάνεται για Εθνική και η επόμενη μέρα με τις εκλογές της ΕΠΟ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλάμα του Ντίνου Μαυροπάνου μετά το τέλος του αγώνα με τη Σουηδία φανερώνει και το κλίμα που υπάρχει στην εθνική ομάδα μετά την ήττα στον αγώνα της Τρίτης.

Παρά την προσπάθεια και την εξαιρετική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, το αποτέλεσμα φέρνει σε δυσμενή θέση την Ελλάδα, η οποία πλέον κυνηγά ένα ποδοσφαιρικό θαύμα προκειμένου να βρεθεί τουλάχιστον στα μπαράζ που οδηγούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η Εθνική μας θέλει οπωσδήποτε δύο νίκες στα ισάριθμα εντός έδρας ματς που απομένουν μέχρι το φινάλε των προκριματικών, με την Ισπανία και το Κόσοβο, ενώ παράλληλα θα εύχεται να μην κερδίσουν οι «φούριας ρόχας»τους Σουηδούς στην τελευταία αγωνιστική.  

Μαζί με τα προκριματικά ολοκληρώνεται και το συμβόλαιο του Τζον Φαντ Σιπ – Θα συνεχίσει ή όχι στον πάγκο της ελληνικής ομάδας;

Μαζί με τα προκριματικά ολοκληρώνεται και το συμβόλαιο του Τζον Φαντ Σιπ και ήδη έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα για το αν ο Ολλανδός τεχνικός θα συνεχίσει ή όχι στον πάγκο. Σίγουρα στα θετικά του συγκαταλέγεται το γεγονός ότι κατάφερε –αν και παρέλαβε μια ομάδα υπό διάλυση–να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, κέρδισε την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των παικτών του και σε γενικές γραμμές η Εθνική έκανε βήματα μπροστά σε σχέση με αυτό που παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη, όμως, τόσο στο Nations League όσο και στα προκριματικά έμεινε μακριά από τους στόχους που είχε θέσει ο ίδιος ο Ολλανδός, ο οποίος είχε μιλήσει για το «πλάνο Κατάρ» Σίγουρα η Εθνική δεν αποκλείστηκε εξαιτίας της ήττας στη Σουηδία, αλλά πλήρωσε τους βαθμούς που έχασε στα ματς με Γεωργία και Κόσοβο, τα οποία θα έπρεπε να είχε οπωσδήποτε κερδίσει.

Αυτή τη στιγμή οι εκτιμήσεις δεν είναι με το μέρος του Τζον Φαντ Σιπ όμως όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει η διοίκηση της ΕΠΟ. Ο νυν αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου είναι στο πόστο με ημερομηνία λήξης, καθώς τον Ιούνιο θα γίνουν εκλογές για τον νέο πρόεδρο, αφού η θέση έμεινε κενή μετά την παραίτηση Ζαγοράκη, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε είναι πολύ πιθανό ο κ. Δημητρίου να μην θελήσει να πιάσει αυτός την «καυτή πατάτα» αλλά να αφήσει να λύσει το θέμα ο νέος επικεφαλής της ομοσπονδίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή