Οι κορυφαίοι αθλητές εμβολιάζονται κοντά στο 90%

Οι κορυφαίοι αθλητές εμβολιάζονται κοντά στο 90%

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 85%-87% κυμαίνεται το ποσοστό των κορυφαίων αθλητών και των αθλητριών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή έχουν νοσήσει. Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τον σωματειακό αθλητισμό, το ποσοστό είναι μικρότερο και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν ξεπερνάει το 75%. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας «Εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 στον αθλητισμό και μελλοντικές προκλήσεις», που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε από όσους αθλητές δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν προκειμένου «να δώσουν το παράδειγμα και να αναδείξουν την αξία του εμβολιασμού». 

Οι περισσότεροι από τους πρωτοκλασάτους αθλητές μας εμβολιάστηκαν έγκαιρα προκειμένου να ταξιδέψουν στο Τόκιο. Στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα το ποσοστό των εμβολιασμένων έφτανε το 80%. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το ποσοστό των εμβολιασμένων σε αθλήματα όπως η γυμναστική, ο υγρός στίβος, το βόλεϊ, το πινγκ πονγκ κ.λπ., αγγίζει το 90%. Αντίθετα, στη Σούπερ Λιγκ 1 έχει εμβολιστεί ή νοσήσει το 80%.

«Οι αθλητές και οι αθλήτριες που λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων ταξιδεύουν συχνά έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει σχεδόν κατά 90%. Εκεί όμως που υπάρχει πρόβλημα είναι στους αθλητές που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Το ποσοστό είναι λίγο πιο υψηλό από το ποσοστό του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος», ανέφεραν στην «Κ» παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού.   

Δεν ξεπερνάει το 75% ο σωματειακός αθλητισμός – Στο 80% η Σούπερ Λιγκ 1.

Στην Αθήνα, το ΟΑΚΑ αποτελεί μια αθλητική «κυψέλη». Ο έλεγχος είναι αυστηρός και για να προπονηθείς πρέπει να έχεις εμβολιαστεί ή νοσήσει ή να έχεις υποβληθεί σε τεστ. «Οι έλεγχοι από τα σωματεία είναι αυστηροί. Το ποσοστό των εμβολιασμένων αθλητών κυμαίνεται μεταξύ του 75% με 77%, ενώ στο προσωπικό φτάνει το 85%», μας είπε ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος ήταν ομιλητής στην ημερίδα.   

Η διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώθηκε από την ΕΑΔ και τη ΓΓΑ είχε ως στόχο την ενημέρωση των μελών των αθλητικών ομοσπονδιών και των επιτροπών διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις νέες συνθήκες και προκλήσεις όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

• Το ενδεχόμενο της αύξησης των θεατών στις κερκίδες ακόμη και των γεμάτων γηπέδων, με την προϋπόθεση όλοι οι θεατές να είναι εμβολιασμένοι, θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Η πληρότητα των γηπέδων τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στο 60% και από πλευράς υφυπουργείου Αθλητισμού γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή