Πεκίνο 2022: Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία (βίντεο)

Πεκίνο 2022: Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία (βίντεο)

Λαμπρός ο ήλιος στην Ηλεία τη Δευτέρα, χάρισε την απαραίτητη σπίθα στην πρώτη δάδα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα σε τέσσερις μήνες στο Πεκίνο, παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, έγινε κάτω από λαμπερό ήλιο και έναν καταγάλανο ουρανό στην καρδιά της Ηλείας η παραδοσιακή τελετή, χωρίς όμως κόσμο να την παρακολουθεί πέρα από τους σχετικά περιορισμένους στον αριθμό επισήμους.

Επιπλέον η κλασική λαμπαδηδρομία ανά την Ελλάδα δε θα λάβει χώρα φέτος, με την Ολυμπιακή Φλόγα να ταξιδεύει αυθημερόν για την Αθήνα και να παραδίδεται στους Κινέζους διοργανωτές την Τρίτη σε τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πεκίνο 2022: Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία (βίντεο)-1
Για μια ακόμη φορά τη χορογραφία οργάνωσε η μοναδική Άρτεμις Ιγνατίου, στην οποία και προέστη (φωτ.: Reuters).

Δεν έλειψαν πάντως τα παρατράγουδα, με τρεις διαδηλωτές να παρεισφρύουν στον χώρο του αρχαίου σταδίου με μια σημαία του Θιβέτ και να προσπαθούν να ξεδιπλώσουν πανό που ανέγραφε «Όχι στους Αγώνες της Γενοκτονίας». Οι δύο γυναίκες και ο ένας άνδρας απομακρύνθηκαν απο την αστυνομία, που επίσης απέτρεψε την είσοδο τεσσάρων άλλων διαδηλωτών έξω από το στάδιο μία ώρα πριν αρχίσει η τελετή, που επίσης διαμαρτύρονταν για τις κινεζικές πρακτικές.

Πεκίνο 2022: Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία (βίντεο)-2
Φωτ.: Reuters/Κώστας Μπαλτάς

Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 4 Φεβρουαρίου 2022 στο Πεκίνο, καθιστώντας, όπως τόνισε ο κ. Μπαχ στην ομιλία του, την κινεζική πρωτεύουσα την πρώτη πόλη στην ιστορία που θα έχει διοργανώσει τόσο Θερινούς όσο και Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή