Ασημένιες υποσχέσεις από το ελληνικό πόλο

Ασημένιες υποσχέσεις από το ελληνικό πόλο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν ασημένιο… κρίκο πρόσθεσε στην αλυσίδα των επιτυχιών του το ελληνικό πόλο. Αυτή τη φορά η διάκριση ήρθε από τις νέες γυναίκες. Κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ισραήλ. Στον τελικό έχασαν από την Ισπανία με 5-10, αλλά έδειξαν ότι διαθέτουν το ταλέντο για να βοηθήσουν τη γυναικεία υδατοσφαίρισή μας να επιστρέψει στην κορυφή σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Η εθνική ομάδα γυναικών αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008. «Μας έχει στοιχίσει ότι είμαστε τόσο πολλά χρόνια εκτός Ολυμπιακών. Θα πρέπει να στηριχτούμε σε αυτά τα κορίτσια. Θα πρέπει να πλαισιώσουν την εθνική ομάδα, να δουλέψουμε και να βρεθούμε ξανά στην κορυφή σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε στην «Κ» η προπονήτρια Ευτυχία Καραγιάννη, η οποία, ως αθλήτρια, είχε κατακτήσει ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο το 2004.  

Το ελληνικό πόλο αυτή τη χρονιά αναδείχθηκε σε… συλλέκτη μεταλλίων. Οι πολίστες και οι πολίστριές μας κατέκτησαν το 2021 έξι μετάλλια. «Το ξέρουμε ότι το ελληνικό πόλο φέρνει επιτυχίες και το είδαμε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Μαζί με την Αλεξία Καμμένου έχουμε τρεις ηλικιακές κατηγορίες και φέτος οι κορασίδες μας έφτασαν μέχρι τον μικρό τελικό στο ευρωπαϊκό, οι νεάνιδες κατέκτησαν ασημένιο στην Ευρώπη και οι νέες γυναίκες ήρθαν 2ες στον κόσμο. Ο νέος ολυμπιακός κύκλος είναι μικρός, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να βρεθεί η ομάδα στο Παρίσι», υπογράμμισε η «ασημένια» ολυμπιονίκης και προπονήτρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή