Ελληνική… Πρέμιερ Λιγκ

Ανατροπές, πολλά γκολ και συνωστισμός στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ 1

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγγλία έγινε το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου! Κι αν κάποιος έχει αμφιβολίες για το αν η… ταπεινή Σούπερ Λιγκ 1 θυμίζει εφέτος Πρέμιερ Λιγκ, ας κοιτάξει τη βαθμολογία: ύστερα από έξι αγωνιστικές, δηλαδή σχεδόν το 1/4 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, τέσσερις ομάδες (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, Βόλος, ΑΕΚ) στριμώχνονται σε απόσταση ενός βαθμού στην 1η και στη 2η θέση, ενώ πολύ κοντά (στο -4 από την κορυφή) ακολουθεί και ο… αλλοπρόσαλλος Παναθηναϊκός, που μετρά στη «Λεωφόρο» 13 γκολ και εκτός έδρας κανένα!

Αυτή είναι μια ασυνήθιστη εικόνα σ’ ένα πρωτάθλημα μαθημένο να χωράει μία ή το πολύ δύο ομάδες (αραιά και πού) στα ψηλά πατώματά του, κρατώντας συνήθως διψήφιες διαφορές.  

Το κερασάκι; Η εικόνα αυτή δεν διαμορφώθηκε μόνο έπειτα από δύσκολες νίκες σαν του Ολυμπιακού στα Γιάννενα, αλλά κι από εκπληκτικές ανατροπές, όπως αυτή του Βόλου στην Τούμπα –4-4 με τον ΠΑΟΚ, ενώ έχανε 4-1 στο ημίχρονο– ή εκείνη στο Ηράκλειο – το 3-0 της ΑΕΚ μέχρι το 78΄, το έκανε ο ΟΦΗ 3-3!

Μέσα στον χορό και σε απόσταση βολής θα ήταν και ο Αρης εάν δεν είχε το βαρίδι του -6. Με γκολ από κεφαλιά του Μπράμπετς στο 50΄, πέρασε νικηφόρα χθες με 1-0 από τη Λαμία, εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Ελευθεριάδη με απευθείας κόκκινη στο 37΄.

Οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία (σουτ του Νούνες στο δοκάρι και εξ επαφής άστοχη προβολή του Καραμάνου) στο 62΄ και έμειναν χαμηλά στη βαθμολογία, δύο βαθμούς πάνω από τους Ατρόμητο, Απόλλωνα και κάτω από τους Αστέρα Τρ., ΟΦΗ, οι οποίοι χάρηκαν την παρθενική νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή