Νίκη και κορυφή για τον ΠΑΟΚ

Νίκη και κορυφή για τον ΠΑΟΚ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νίκη που τον έφερε στην κορυφή του ομίλου του στο Conference League με 7 β. και τον καθιστά φαβορί για την πρόκριση πήρε ο ΠΑΟΚ μέσα στην Κοπεγχάγη (6 β.) με 2-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το αριθμητικό πλεονέκτημα με το οποίο αγωνιζόταν από την αρχή της αναμέτρησης και έφυγε με το τρίποντο, βασιζόμενος στο εξαιρετικό του πρώτο ημίχρονο και στην κορυφαία απόδοση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, θορυβημένος από την ισοπαλία-σοκ με τον Βόλο, προχώρησε σε αλλαγές στο σχήμα και δικαιώθηκε με τον τρόπο παιχνιδιού που επέλεξε. Στην άμυνα οι Σίντκλεϊ και Μιχάι επανήλθαν στο βασικό σχήμα, ο Μιτρίτσα ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Σβιντέρσκι αντί του Ακπομ στην κορυφή.

Ο «Δικέφαλος» επικράτησε 2-1 της Κοπεγχάγης στη Δανία για το Conference League.

Η φάση που ανέτρεψε τα δεδομένα του αγώνα έγινε μόλις στο 8΄, όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του τερματοφύλακα Καμίλ Γκράμπαρα, που εκτός περιοχής απέκρουσε την μπάλα με το χέρι. Η αριθμητική υπεροχή απέφερε καρπούς λίγο αργότερα, καθώς στο 19΄ ο Σίντκλεϊ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα ακριβείας του Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ, με τον Σέρβο να δίνει προβάδισμα ασφαλείας στο 38΄, τελειώνοντας ιδανικά την εξαιρετική αντεπίθεση που «ξεδίπλωσε» ο ΠΑΟΚ και την ασίστ του Σβαμπ. Οι Θεσσαλονικείς που «χτυπούσαν» στην κόντρα θα μπορούσαν να πετύχουν το τρίτο γκολ και σε άλλες περιπτώσεις (42΄ Σβαμπ, 56΄ Ζίβκοβιτς, 71΄ Σβιντέρσκι). Δεν τα κατάφεραν και είδαν τους Δανούς να μειώνουν στο 80΄ με δυνατό σουτ του Ισπανού μεσοεπιθετικού Μπίελ. Στο 84΄ ο Πασχαλάκης έκανε σωτήρια επέμβαση στην κεφαλιά του Λέραγκερ, κρατώντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, που πανηγυρίστηκαν έξαλλα και από τους 1.000 οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο «Parken».

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Ανκερσεν, Κοσολάβα, Μπόιλεσεν, Ντάικς, Γιοχάνεσον (74΄ Γέλερτ), Λεράζερ, Μπάλντουρσον (46΄ Σίνγκ), (83΄ Χόιλουντ), Πεπ Μπιέλ, Γουίντ, Μπόβινγκ (11΄ Γιόνσον).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74΄ Βαρέλα), Σίντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ (64΄ Ελ Καντουρί),  Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74΄ Αουγκούστο), Μιτρίτσα (83΄ Μούργκ), Σβιντέρσκι (83΄ Ακπομ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή