Ντούσκος – Τεντόγλου: Με συνοδοιπόρο τη Stoiximan στον δρόμο για το Παρίσι
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ντούσκος-τεντόγλου-με-συνοδοιπόρο-561551779

Ντούσκος – Τεντόγλου: Με συνοδοιπόρο τη Stoiximan στον δρόμο για το Παρίσι

Στέφανος Ντούσκος, Μίλτος Τεντόγλου. Τα «χρυσά» παιδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Τα «χρυσά» παιδιά του ελληνικού αθλητισμού. Δύο αθλητές που κατέκτησαν και τον τίτλο του «σταρ», μόνο και μόνο, επειδή προσπαθούσαν να παραμείνουν αντιστάρ. Ο Στέφανος Ντούσκος ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου στο σκιφ της κωπηλασίας και ο Μίλτος Τεντόγλου κυριάρχησε στο μήκος. Ο Στέφανος είναι 24 ετών και ο Μίλτος 23. Σε τρία χρόνια, στο Παρίσι, οι δύο πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τους τίτλους τους. Και οι δύο αθλητές θα… βαδίσουν στον δρόμο για το Παρίσι έχοντας στο πλευρό τους τη στήριξη της Stoiximan, όπως λένε οι ίδιοι, τους έχει στηρίξει ήδη πολύ στο ταξίδι για το Τόκιο και θα τους βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.  

Ο Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε στα Γρεβενά. Στις πλατείες της πόλης μυήθηκε στην… τέχνη του παρκούρ αλλά στο γήπεδο των Γρεβενών η εξάσκηση της «τέχνης» ήταν λιγότερο οδυνηρή, σε ότι αφορούσε τα χτυπήματα. Έτσι, τον ανακάλυψε ο πρώτος του προπονητής, ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την αλτικότητά του ενώ πολύ γρήγορα ήρθαν και οι πρώτες διακρίσεις στα άλματα. Στη συνέχεια, τον «κάλεσε» η Αθήνα και την… προπονητική σκυτάλη πήρε ο «μετρ των αλμάτων» Γκεόργκι Πομάσκι.

Από το 2019 μέχρι σήμερα, το μόνο χρώμα μεταλλίου που γνωρίζει ο Μίλτος Τεντόγλου είναι το χρυσό. Κάθε κατάκτηση τροπαίου την αντιμετωπίζει με ηρεμία, σα να έχει ολοκληρώσει ένα στόχο και να σκέπτεται τον επόμενο. «Υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που πιστεύει ότι αυτή η συμπεριφορά μου είναι κατά κάποιο τρόπο κάπως επιτηδευμένη . Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ήρεμος και ψύχραιμος σαν χαρακτήρας γενικότερα και αντιμετωπίζω με αυτό τον τρόπο όλες τις καταστάσεις στη ζωή μου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Παρόλα αυτά υπάρχει μία φορά που είχα πανηγυρίσει αρκετά έντονα ένα άλμα που μου χάρισε χρυσό μετάλλιο και ήταν στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου το 2019, στη Γλασκώβη. Πάντως σαν μικρό παιδί δύσκολα θα με δείτε να πανηγυρίζω», μας λέει ο «χρυσός Ολυμπιονίκης.

Σε απόσταση, περίπου μίας ώρας από τα Γρεβενά βρίσκονται τα Γιάννενα. Η πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα αποτέλεσε τον αθλητικό χώρο όπου ο Στέφανος Ντούσκος μυήθηκε στην κωπηλασία. Πολλές φορές τα χέρια γέμιζαν με αίμα από τις πολύωρες προπονήσεις αλλά η αγάπη του κωπηλάτη για το άθλημά του είναι τόσο μεγάλη που έμαθε από τις πρώτες… κουπιές να κλείνει τα μάτια στα εμπόδια. Στο Τόκιο ταξίδεψε με τον τίτλο του αουτσάιντερ αλλά στον αγωνιστικό στίβο γρήγορα έδειξε ότι συγκαταλέγεται στα φαβορί.    

«Εάν δεν είχα πάρει το μετάλλιο στο Τόκιο τώρα θα είχα σταματήσει την κωπηλασία καθώς η αγάπη μου για το άθλημα δεν αρκεί αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και η στήριξη που χρειάζεται τόσο από το κράτος όσο και από τους χορηγούς είναι αδύνατον να συνεχίσεις να παλεύεις μόνος. Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ανύπαρκτη για τους ερασιτέχνες αθλητές, καθώς λόγω βιοποριστικών αναγκών θα είχα αναγκαστεί να εγκαταλείψω το άθλημα», δήλωσε ο αθλητής.

Τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησαν οι πρωταθλητές μας στο Τόκιο μπορεί να τους πρόσθεσαν ευθύνες αλλά η καθημερινότητά τους παραμένει ίδια καθώς ο στόχος δεν αλλάζει. «Το χρυσό μετάλλιο σημαίνει πολλά για εμένα καθώς είναι η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία εκτός Ευρώπης όπου είχα πολλά συνεχόμενα χρόνια χρυσό μετάλλιο σε ανοικτό και κλειστό στίβο. Ήταν αποτέλεσμα ποιοτικής δουλειάς με τον προπονητή μου κ. Πομάσκι και σίγουρα εκμεταλλευτήκαμε τον επιπλέον χρόνο που προέκυψε από την καραντίνα για να βελτιώσουμε πράγματα, όπως πχ η ταχύτητα μου. Σίγουρα, βέβαια, φέρνει και την ευθύνη ειδικά για το 2022 που έχουμε τρεις πολύ μεγάλους αγώνες να είμαι μέσα στα μετάλλια», υπογράμμισε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Και οι δύο ολυμπιονίκες μας έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις. Στο ΟΑΚΑ ο Τεντόγλου και στον Σχινιά ο Ντούσκος. Η αντίστροφη μέτρηση για τις διοργανώσεις της νέας χρονιάς έχει, ήδη, αρχίσει και ο τίτλος του ολυμπιονίκη προσθέτει μεγαλύτερες απαιτήσεις. «Η προετοιμασία μου θα παραμείνει ίδια, καθώς τόσο το πρόγραμμα όσο και το τεχνικό κομμάτι, αποδείχθηκαν αποδοτικά στο μέγιστο βαθμό. Έχω εμπιστοσύνη στον προπονητή μου και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον μου», τόνισε ο Στέφανος Ντούσκος.

Ντούσκος – Τεντόγλου: Με συνοδοιπόρο τη Stoiximan στον δρόμο για το Παρίσι-1

Ο Στέφανος Ντούσκος έφτασε πολλές φορές κοντά στο σημείο να εγκαταλείψει τον αθλητισμό διότι δεν μπορούσε να επιβιώσει. Έμεινε στον χώρο επειδή η κωπηλασία αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ζωής του. Έφτασε σε σημείο, όπως έχει δηλώσει στην Καθημερινή, να «τρώει παγάκια» για να διατηρηθεί στα κιλά που έπρεπε. Τους τελευταίους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρήκε έναν χορηγό, χάρη στον οποίον κατάφερε να βρεθεί στη διοργάνωση.

Στην προσπάθεια όμως για να διατηρήσει τον τίτλο του ολυμπιονίκη θα έχει δίπλα του την πολύτιμη υποστήριξη της Stoiximan, η οποία στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό, τόσο σε επίπεδο αθλητικών σωματείων και συλλόγων, όσο και μεμονωμένων αθλητών.

Και μπορεί η κωπηλασία, σε αντίθεση με το εξωτερικό, να μην είναι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και οι αθλητές του στίβου δυσκολεύονται να βρουν χορηγό. Στο πλευρό όμως του Μίλτου Τεντόγλου βρέθηκε από πολύ νωρίς επίσης η Stoiximan. Τον υποστήριξε στο δρόμο για το Τόκιο και θα αποτελέσει βασικό σύμμαχό του και στην προσπάθεια για το Παρίσι.

Μάθε περισσότερα για της αθλητές της Stoiximan στο Iroes.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή