Σούπερ Λιγκ 1: Αγωνιστική με σπουδαία ματς

Σούπερ Λιγκ 1: Αγωνιστική με σπουδαία ματς

Δεσπόζει το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στις μονομαχίες της πρώτης τετράδας

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ομάδες με έναν βαθμό διαφορά στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να παίζουν μεταξύ τους την ίδια ημέρα; Αξία ανεκτίμητη! Η 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 προσφέρει αύριο ένα απολαυστικό μενού στους φιλάθλους, πρώτα με το παιχνίδι Βόλος – ΑΕΚ νωρίς το απόγευμα και με το σπουδαίο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, πιο αργά το βράδυ. Στο τέλος της θα έχουν διαμορφωθεί νέες ισορροπίες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκτός κι αν η μπίλια κάτσει και στα δύο παιχνίδια στην ισοπαλία.

Κι όλα αυτά όταν η αγωνιστική ανοίγει απόψε με το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός, δύο ομάδων που ήταν στα πλέι οφ την περασμένη περίοδο και συνήθως προσφέρουν συγκινήσεις στις αναμετρήσεις τους. Απόδειξη; Στην τελευταία συνάντησή τους στην Τρίπολη, το 0-2 μέχρι το 84΄ έγινε 2-2 τελικά, με σκόρερ τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο στο 97΄!

Το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι ξανά βουβό, καθώς οι μεγάλες διακοπές (λόγω καπνογόνων) στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό έφεραν τιμωρία μιας αγωνιστικής.

Η εικόνα της άδειας εξέδρας θα μας ξαναγυρίσει σε μέρες καραντίνας και θα είναι πολύ μακρινή σε σχέση μ’ αυτήν που έζησαν προχθές οι παίκτες των δύο ομάδων σε Φρανκφούρτη και Κοπεγχάγη, στα γεμάτα κόσμο και παλμό γήπεδα του Europa League.

Μεγάλη δοκιμασία και για τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται.

Η κόπωση λόγω Ευρώπης είναι δεδομένη και για τους δύο, με τη διαφορά ότι ο ΠΑΟΚ έρχεται με ηθικό από μια μεγάλη νίκη πρωτιάς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν στη Γερμανία την πρώτη τους ήττα τη φετινή περίοδο κι αν τη ζευγαρώσουν μέσα σε τρεις μέρες, θα στριμωχτούν για τα καλά στα σκοινιά…  

Ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα μοιάζει και το παιχνίδι στο «Πανθεσσαλικό», όπου ο (με σπασμένα τα φρένα) Βόλος υποδέχεται την ΑΕΚ και δείχνει απόλυτα ικανός να την απειλήσει. Οι γηπεδούχοι παραμένουν η ευχάριστη έκπληξη και η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ενώ η «Ενωση» αντέδρασε μεν καλά στην αλλαγή προπονητή, αλλά αν δεν νικήσει αύριο θα χάσει γρήγορα τη θετική αύρα που έφερε ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο Αρης έχει πρόσφατο το πάθημα με τον Απόλλωνα για να θεωρήσει εύκολο το ματς με τον Παναιτωλικό στο Χαριλάου, ενώ το παιχνίδι Ατρόμητος – Ιωνικός είναι πολύ σημαντικό στην ουρά της βαθμολογίας, ειδικά για τους γηπεδούχους που δεν έχουν χαρεί ακόμα νίκη. Η άλλη ομάδα που παραμένει χωρίς τρίποντο είναι ο Απόλλωνας, ο οποίος υποδέχεται τα Γιάννενα στη Ριζούπολη. Αντίθετα, ο ΟΦΗ έκανε «σεφτέ» στο Αγρίνιο την περασμένη αγωνιστική και θα φιλοξενήσει πιο άνετος τη Λαμία στο Ηράκλειο.  

Συνοπτικά το πρόγραμμα: (7η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 18.15 Ατρόμητος – Ιωνικός, 19.00 Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννενα, 20.30 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός, ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 Αρης – Παναιτωλικός, 16.00 Βόλος – ΑΕΚ, 18.15 ΟΦΗ – Λαμία, 20.30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Η βαθμολογία (6 αγώνες): Ολυμπιακός 14, ΠΑΟΚ 13, Βόλος 13, ΑΕΚ 13, Παναθηναϊκός 10, ΠΑΣ 9, ΟΦΗ 7, Ιωνικός 5, Παναιτωλικός 5, Αστέρας 5, Αρης 5, Λαμία 4, Ατρόμητος 2, Απόλλων 2 (σημ: ο Αρης ξεκίνησε με -6 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή