Στην Κρήτη χτυπά η καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος

Στην Κρήτη χτυπά η καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος

Σύσσωμη η ηγεσία της ΔΟΕ είναι παρούσα στη χερσόνησο Ηρακλείου

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Χερσόνησο Ηρακλείου «χτυπάει» αυτές τις ημέρες η καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος. Στην παραθαλάσσια κωμόπολη της Κρήτης διεξάγονται οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Στις εργασίες παίρνουν μέρος εκπρόσωποι του ολυμπιακού και του αθλητικού κινήματος.

Στη Γενική Συνέλευση της ANOC συγκεντρώνονται όλες οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές του κόσμου και η διεξαγωγή μίας τέτοιας συνέλευσης στην Ελλάδα αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα. 

Η Γενική Συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών άνοιξε τις εργασίες της με χαιρετισμό από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος μίλησε για τη δύναμη του αθλητισμού στην υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών.

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα, στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών Αρχών, την κοιτίδα της γυμναστικής και του αθλητικού ιδεώδες, σας καλωσορίζουμε στην Κρήτη και στο Ηράκλειο», είπε στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός.

«Η δύναμη του αθλητισμού είναι τεράστια και μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει, να εμπνεύσει, να δημιουργήσει ελπίδα, να αλλάξει τον κόσμο. Αποτελεί μεγάλη ευκαιρία, να οικοδομήσουμε όλοι μαζί –Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, Πολιτεία, Ολυμπιονίκες, Ομοσπονδίες, αθλήτριες και αθλητές, σύσσωμη η αθλητική οικογένεια- σε στέρεες βάσεις τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους και να τις μεταλαμπαδεύσουμε στις κοινωνίες μας. Να στείλουμε μήνυμα αγώνα και νίκης στα πέρατα του κόσμου απέναντι στις προκλήσεις της εποχής. Να στείλουμε μήνυμα ότι ο άνθρωπος, πηγή και υποκείμενο αξιών, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ξέρει να αγωνίζεται, να προσαρμόζεται, να συνεργάζεται, να εξελίσσεται, να συνυπάρχει και να νικά», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης.

Στη Γενική Συνέλευση της ANOC συμμετέχουν εκπρόσωποι και από τις 205 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από όλο τον κόσμο. Από αυτούς οι 155 είναι με φυσική παρουσία και οι υπόλοιποι μέσω τηλεδιάσκεψης. Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στην Κρήτη είναι ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ καθώς και η Εκτελεστική Επιτροπή της.

«Βλέποντας τους 600 σύνεδρους που έχουν έρθει από όλα τα μέρη της γης, αισθάνθηκα υπερήφανος ως Έλληνας γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν για να τιμήσουν τη χώρα μας, τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

«Η Γενική Συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, μετά μάλιστα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που βάζει την Ελλάδα στον Ολυμπιακό χάρτη. Οι Ολυμπιακές Επιτροπές, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, οι διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες, είναι στην Κρήτη και με όλες τις συζητήσεις που θα γίνουν, δημιουργούν το μέλλον του αθλητισμού», πρόσθεσε ο κ. Καπράλος.  

Την Κυριακή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και η Τελετή Βράβευσης «ANOC Awards 2021», για τους καλύτερους αθλητές / τριες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή