«Κατάληψη» κορυφής από Ολυμπιακό, ΑΕΚ

«Κατάληψη» κορυφής από Ολυμπιακό, ΑΕΚ

Αγωνιστική στην οποία ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έστειλαν μηνύματα πως θα είναι οι πιο ισχυροί διεκδικητές για τον τίτλο, αλλά και στην οποία αναδείχθηκαν πρωταγωνιστές οι οποίοι θα μας απασχολήσουν θετικά πιθανότατα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, ήταν η 7η της Σούπερ Λιγκ 1.

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωνιστική στην οποία ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έστειλαν μηνύματα πως θα είναι οι πιο ισχυροί διεκδικητές για τον τίτλο, αλλά και στην οποία αναδείχθηκαν πρωταγωνιστές οι οποίοι θα μας απασχολήσουν θετικά πιθανότατα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, ήταν η 7η της Σούπερ Λιγκ 1.

Η νίκη των «ερυθρολεύκων» (2-1) στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ «ξεδίπλωσε» το πλούσιο ταλέντο του Αγκιμπού Καμαρά, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους Πειραιώτες. Ο 20χρονος πληθωρικός μέσος από τη Γουινέα, που στο ματς είχε γκολ, ασίστ και δοκάρι, εντυπωσιάζει με την ωριμότητα στο παιχνίδι του και για το πόσο αρμονικά συνδυάζει τα ανασταλτικά με τα δημιουργικά του καθήκοντα. Παράλληλα ο Μαρτίνς μπορεί να ποντάρει πως στο πρόσωπο του Γκάρι Ροντρίγκες (ο τραυματισμός του δεν αποδείχθηκε σοβαρός) βρήκε τον ακραίο επιθετικό που αναζητούσε.

Και η ΑΕΚ ωστόσο στο πρόσωπο του Αργύρη Γιαννίκη φαίνεται πως βρίσκει τη σταθερότητα που της έλειπε στον πάγκο της. Το πέρασμα με 3-1 από τον Βόλο δείχνει πως ο νεαρός τεχνικός εκτός από το άριστο στήσιμο της ομάδας του, είχε «διαβάσει» σωστά τον αντίπαλο και διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς, υποσχόμενος ανάλογη συνέχεια. Ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία στο ματς δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός, ωστόσο θα του κοστίσει τη συμμετοχή του στα επόμενα ματς με Αρη και Απόλλωνα.

Ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη ηττήθηκε από τον κακό του «δαίμονα» Αστέρα, φανερώνοντας σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς τις γνωστές του αδυναμίες. Οι «πράσινοι» θα αποδειχθεί εν πολλοίς αν είναι σε θέση να βελτιώσουν αυτή την εικόνα αύριο στο Περιστέρι, όπου για το Κύπελλο Ελλάδας αντιμετωπίζουν τον σοκαρισμένο από την εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό, Ατρόμητο, σε παιχνίδι νοκ άουτ για την πρόκριση.  

Ολυμπιακός και ΑΕΚ διαμόρφωσαν το δικό τους στάτους στη βαθμολογία – Νοκ άουτ μάχες από σήμερα στο Κύπελλο.

Ο Αρης με το 5-1 επί του Παναιτωλικού μετουσίωσε την ποιότητα των παικτών του και σε τέρματα και δικαίως μπορεί να ισχυρίζεται πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για αυτόν αν δεν είχε το «βαρίδι» των -6 βαθμών. Φυσικά σε αυτό ρόλο έπαιξαν και τα τέσσερα πέναλτι που δόθηκαν στην αναμέτρηση (τρία για τους γηπεδούχους και ένα για τους φιλοξενούμενους), που είναι τα περισσότερα τα οποία έχουν δοθεί ποτέ σε αγώνα Σούπερ Λιγκ.

Οι υπόλοιπες ομάδες (πλην Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρη) δεν έχουν χρόνο να κάνουν ιδιαίτερη αποτίμηση των πεπραγμένων της αγωνιστικής, μια και από σήμερα ρίχνονται στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδας, που μπαίνει πλέον στην 5η φάση του.

Στις 15.00 ο Αστέρας Τρίπολης δοκιμάζεται στη Λιβαδειά, στις 17.15 ο ΠΑΣ Γιάννινα, που στη Ριζούπολη γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του, θα έχει δύσκολη αποστολή στο Αλκαζάρ κόντρα στην ΑΕΛ, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνει η αναμέτρηση Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα (15.00).

Αύριο αγωνίζονται: Ξάνθη – Ιωνικός (15.00), Ηλιούπολη – Λαμία (15.00), Πανσερραϊκός – Βόλος (17.15), Παναχαϊκή – Παναιτωλικός (21.30), ενώ την Πέμπτη παίζουν: Αχέρων Καναλακίου – ΟΦΗ (15.00), Τρίκαλα – Νίκη Βόλου (17.15). Το ματς Κηφισιά – Απόλλων Σμ. ορίστηκε για την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή