Σούπερ Λιγκ 2: Μια «τσακισμένη» πρεμιέρα

Σούπερ Λιγκ 2: Μια «τσακισμένη» πρεμιέρα

Η Σούπερ Λιγκ 2 ετοιμάζεται για τη σέντρα εν μέσω σοβαρών προβλημάτων

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μόνο ώρες πριν ο Οκτώβριος εκπνεύσει, το ελληνικό ποδόσφαιρο ελπίζει πως θα μπει σε καθεστώς κανονικότητας. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, παράλογο ή όπως αλλιώς θέλει κανείς να το χαρακτηρίσει, ωστόσο Σαββατοκύριακα με δύο επαγγελματικές κατηγορίες, όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα έχουμε από σήμερα κι ενώ χθες βράδυ το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε την ΠΑΕ Ζάκυνθος στην προσφυγή που είχε κάνει, ανάβοντας «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της στη ΣΛ2 (τη Δευτέρα η μικρή Λίγκα θα αποφασίσει σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθεί, με τον αριθμό των ομάδων να ανεβαίνει στις 33).

Η Σούπερ Λιγκ 1 θα λειτουργήσει με νέο πρόεδρο έπειτα από κενό εξουσίας ενός μηνός και η Σούπερ Λιγκ 2 με τις ομάδες της να μπαίνουν επιτέλους στα γήπεδα ύστερα από τρεις μήνες και πέντε αναβολές στην έναρξή της!

Ο Γιώργος Μποροβήλος είναι και επισήμως από χθες ο νέος πρόεδρος της μεγάλης κατηγορίας μέχρι το καλοκαίρι, επιστρέφοντας στο συγκεκριμένο πόστο ύστερα από πέντε χρόνια και θα καλύψει το κενό που άφησε η παραίτηση του Λεωνίδα Μπουτσικάρη (τον ψήφισαν οι 14 ΠΑΕ και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στη Λίγκα).

Η ΣΛ2, πέντε μήνες μετά την απόφαση της πολιτείας για συγχώνευσή της με τη Φούτμπολ Λιγκ και τη δημιουργία μιας αναδιαρθρωμένης κατηγορίας με γεωγραφικά κριτήρια, μόλις χθες, δηλαδή λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξή της, κατάφερε να απεμπλακεί από αμφισβητούμενες αποφάσεις από την ΕΕΑ και τα εφετεία (εκκρεμοδικίες, προσφυγές) και να εξασφαλίσει ένα ποσό επιβίωσης από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Χρειάστηκε ακόμη μια φορά η κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου η ΕΡΤ να αυξήσει την προσφορά της, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ περίπου. Σε συνδυασμό με τα χρήματα από το Στοίχημα, υπολογίζεται πως σε κάθε ομάδα, αντιστοιχούν περίπου 340.000 ευρώ. Είναι φανερό λοιπόν πως το προϊόν δεν «πουλάει» και με τη νέα του μορφή, παρά την είσοδο σε αυτό και των ομάδων Β΄ των Big-4 (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ).

Νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 ο Γ. Μποροβήλος.

Αλλωστε θα πρέπει να θεωρείται παγκόσμια πρωτοτυπία σε ένα πρωτάθλημα που θα συμμετάσχουν 33 ομάδες να ανεβαίνει μόνο μία, που και αυτή θα προκύπτει από αγώνα μπαράζ των δύο πρώτων κάθε ομίλου, με τη χαμένη να έχει μία ακόμη ευκαιρία, παίζοντας νέο μπαράζ με την προτελευταία της ΣΛ1.  

Παράλληλα, θα υποβιβαστούν από κάθε όμιλο πέντε –συνολικά, δηλαδή, 10 ομάδες (από την Γ΄ Εθνική θα ανέβουν 4)– προκειμένου από τη σεζόν 2024-2025 η κατηγορία να έχει 18 ομάδες.

Η 1η αγωνιστική σε Βορρά και Νότο έχει ως εξής:

Β. όμιλος: Σήμερα (15.00), Απόλλων Λ. – Βέροια, Πιερικός – Θεσπρωτός. Αύριο (15.00), Ολυμπιακός Β΄ – Τρίκαλα, ΑΕΛ – ΠΑΟΚ Β΄, Απόλλων Π. – Αλμωπός, Ηρακλής – Αναγέννηση Κ., Νίκη Β. – Ξάνθη, Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Β.

Ν. όμιλος: Σήμερα (15.00), Κηφισιά – Ρόδος, Ο.Φ. Ιεράπετρας – Παναθηναϊκός Β΄, Εργοτέλης – Αιγάλεω, Διαγόρας – ΑΕΚ Β΄. Αύριο (15.00), Αστέρας Βλ. – Ηρόδοτος, Καλλιθέα – Επισκοπή, Λεβαδειακός – Καραϊσκάκης, Χανιά – Καλαμάτα (αναβλήθηκε).

• Με νέα επιστολή που έστειλε χθες η FIFA στον υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη τού ζητεί να οριστεί συνάντηση με σκοπό την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Οπως αναφέρει, δεν έλαβε ποτέ απάντηση στην προηγούμενη, που είχε αποστείλει στις 24/9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή