Κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό ο Χρήστου

Κολύμβηση: Χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό ο Χρήστου

Με πανελλήνιο ρεκόρ, ο Απόστολος Χρήστου ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στα 100 μ. υπτ. του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καζάν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πανελλήνιο ρεκόρ, ο Απόστολος Χρήστου ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στα 100 μ. υπτ. του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καζάν. Το χάλκινο μετάλλιο του Χρήστου είναι το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση καθώς προηγήθηκε του Ανδρέα Βαζαίου.   

Ο Απόστολος Χρήστου ήταν εντυπωσιακός στον τελικό του αγαπημένου του αγωνίσματος. Κολύμπησε την απόσταση των 100 μ. ύπτ. σε 49.87, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ και βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το ρεκόρ που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό (49.98). Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι το τέταρτο ρεκόρ για τον Χρήστου σε αυτή τη διοργάνωση (δύο φορές στα 50 μ. και δύο στα 100 μ. ύπτιο). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Κλίμεντ Κολέσνικοφ με 49.13 και το ασημένιο ο Ρουμάνος Ρόμπερτ Γκλίντα με 49.31.

Το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί για τον Απόστολο Χρήστου την πρώτη διάκριση από ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας. Η χώρα μας έχει κατακτήσει, συνολικά, 15 μετάλλια σε διοργανώσεις 25άρας.

Ειδήσεις σήμερα:

• Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης και πάλι

• Νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.909 κρούσματα

• Μπουρλά για χάπι Pfizer: Mπορεί να αλλάξει τους «όρους του παιχνιδιού»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή