Σούπερ Λιγκ 1: Η… Λεωφόρος του ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ 1: Η… Λεωφόρος του ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση που ξεχωρίζει

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τσακισμένα φτερά προσγειώνονται στην ελληνική πραγματικότητα οι δύο «Ευρωπαίοι», με τον ΠΑΟΚ να είναι υποχρεωμένος να περάσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και τον Ολυμπιακό να έχει πιο εύκολη αποστολή με αντίπαλο τον Ιωνικό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αμφότεροι προέρχονται από επώδυνες εντός έδρας ήττες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συνθήκη που ενδεχομένως θα τους επηρεάσει ψυχολογικά και στο πρωτάθλημα, ειδικά τώρα που δεν δείχνουν στα καλύτερά τους και πορεύονται χωρίς να πείθουν με τις εμφανίσεις τους. 

Αναμφίβολα, το ντέρμπι της αγωνιστικής είναι το αυριανό στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός, πληγωμένος στο ηθικό μετά τις δύο συνεχόμενες αποτυχίες του με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ, είναι υποχρεωμένος να νικήσει τον ΠΑΟΚ για να βελτιώσει τη θέση του. Οι «πράσινοι» είναι στην πρώτη εξάδα, αλλά εκτός θέσεων Ευρώπης και χρειάζονται μια επιτυχία για να σηκώσουν κεφάλι, ψυχολογικά και βαθμολογικά. Ο Γιοβάνοβιτς έχει κι άλλα θέματα να διαχειριστεί, καθώς η μαγνητική έδειξε ότι ο Πούγγουρας έχει ρωγμώδες κάταγμα στο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού και θα μείνει εκτός για περίπου ένα μήνα, ενώ η συμμετοχή του Βέλεθ παραμένει αμφίβολη, με ορατή την πιθανότητα μόνοι διαθέσιμοι στόπερ να είναι ο Σάρλια και ο 19χρονος Σιδεράς, που δεν έχει ούτε λεπτό επαγγελματικού αγώνα στα πόδια του! Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να διαχειριστεί τέτοια απρόοπτα. Αντιθέτως, η είδηση ότι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2024 διασκέδασε κάπως τις εντυπώσεις της ήττας από την Κοπεγχάγη, μια και ο Σέρβος επιθετικός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς της ομάδας.   

Στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού πιο κοντά απ’ όλους βρίσκεται (σε απόσταση ενός βαθμού) η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει στη γειτονική Ριζούπολη τον Απόλλωνα, με ξένο διαιτητή λόγω της έντονης διαμαρτυρίας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» για τη διαιτησία στην Τούμπα. Η τιμωρία της «Ενωσης» για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Αρη ήταν πρόστιμο 23.500 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου για ένα μήνα στα γήπεδα στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ακόμα πιο έντονο ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι Βόλος – Αρης, με τους τόνους να έχουν ανέβει κι εδώ αρκετά ψηλά πριν από τη σέντρα. 

Ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον ουραγό Ατρόμητο και με νίκη μπαίνει για τα καλά σε τροχιά πλέι οφ, ενώ τον ίδιο στόχο έχει και ο Αστέρας Τρίπολης που φιλοξενεί τη Λαμία. Τα Γιάννενα είναι ένα βαθμό πιο πάνω και θα διατηρήσουν το πλεονέκτημα αρκεί να νικήσουν στους «Ζωσιμάδες» τον Παναιτωλικό, σε ακόμη ένα γειτονικό «ντέρμπι» της αγωνιστικής.    

Συνοπτικά το πρόγραμμα (9η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 ΟΦΗ – Ατρόμητος (CS3HD), 17.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (NS2HD), 19.30 Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ (CS2HD). ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (NS PRIME), 17.15 Βόλος – Αρης (CS2HD), 19.30 Ολυμπιακός – Ιωνικός (NS PRIME), 19.30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (CS1HD). 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 20, ΑΕΚ 19, ΠΑΟΚ 16, Βόλος 14, Παναθηναϊκός 11, ΠΑΣ Γιάννινα 10, ΟΦΗ 9, Αστέρας Τρίπολης 9, Ιωνικός 9, Αρης 8, Λαμία 6, Παναιτωλικός 5, Απόλλων Σμύρνης 5, Ατρόμητος 3 (σημ.: ο Αρης έχει -6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή