«Ασημένια» στην Ευρώπη η Άννα Ντουντουνάκη

«Ασημένια» στην Ευρώπη η Άννα Ντουντουνάκη

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια ήρθε δεύτερη στα 100μ. πεταλούδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του Καζάν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή της η Άννα Ντουντουνάκη. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια ήρθε δεύτερη στα 100μ. πεταλούδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του Καζάν. Για να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που είχε πετύχει το 2019. 

Η «πεταλούδα» της ελληνικής κολύμβησης έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι είχε σκοπό να βγει από την πισίνα και να ανεβεί στο βάθρο της διοργάνωσης. Έτσι, ύστερα από μία εκπληκτική εμφάνιση, ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με χρόνο 56.35 και «έκλεισε» στο χρονοντούλαπο τα 56.44 που είχε πετύχει πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη. Η Άννα Ντουντουνάκη τερμάτισε στη δεύτερη θέση μαζί με την Αναστασία Σκουρντάι από τη Λευκορωσία. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σουηδή Σάρα Σέστρεμ με 55.84.    

Το ασημένιο μετάλλιο της Άννας Ντουντουνάκη είναι το 3ο μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση στο Καζάν. Την πρώτη διάκριση κατέκτησε ο Ανδρέας Βαζαίος στα 200 μ. Μικτής Ατομικής, ο οποίος ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου. Το δεύτερο ήρθε από τον Απόστολο Χρήστο που φόρεσε στον λαιμό του το χάλκινο ύστερα από την κούρσα του στα 100 μ. ύπτιο και το τρίτο ήταν της Άννας Ντουντουνάκη.  

Η Άννα Ντουντουνάκη τον περασμένο Μάιο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. πεταλούδας, στην 50άρα πισίνα με χρόνο 58.27 (πανελλήνιο ρεκόρ), στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βουδαπέστης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή