Τάσος Κορακάκης στο kathimerini.gr: «Η Άννα έδωσε πολύ καλούς αγώνες»

Τάσος Κορακάκης στο kathimerini.gr: «Η Άννα έδωσε πολύ καλούς αγώνες»

Ένα χάλκινο μετάλλιο και μία τέταρτη θέση είναι η αρχική… συγκομιδή για την Άννα Κορακάκη από τη διοργάνωση «President’s Cup» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πολωνία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα χάλκινο μετάλλιο και μία τέταρτη θέση είναι η αρχική… συγκομιδή για την Άννα Κορακάκη από τη διοργάνωση «President’s Cup» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πολωνία. Στη διοργάνωση, σε κάθε όπλο, παίρνουν μέρος οι 12 καλύτεροι αθλητές του κόσμου και ο Τάσος Κορακάκης, προπονητής και πατέρας της πρωταθλήτριας, σε δηλώσεις του στο kathimerini.gr, υπογράμμισε ότι είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της αθλήτριάς του αλλά προβληματισμένος από τους νέους κανονισμούς με τους οποίους διεξήχθησαν οι αγώνες.

Η διοργάνωση της Πολωνίας είναι για την Άννα Κορακάκη ο πρώτος μεγάλος αγώνας μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Η Ολυμπιονίκης του Ρίο έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Στο μικτό αεροβόλου πιστολιού, με παρτενέρ τον Σέρβο Νταμίρ Μίκιτς, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είχαν 31 επιτυχίες, όσες και το ζευγάρι που προκρίθηκε στον τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 

Στον τελικό του αεροβόλου, στο ατομικό, η Άννα Κορακάκη ήρθε 4η παρόλο που, όπως ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της, είχε καλύτερη επίδοση από την Κινέζα αντίπαλό της που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Πρόκειται για τους υπό έγκριση νέους κανονισμούς που προωθούν μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας σκοποβολής. Οι αθλητές από όλο τον κόσμο είναι αντίθετοι ως προς αυτούς τους κανονισμούς, με τον έμπειρο προπονητή Τάσο Κορακάκη να τους χαρακτηρίζει «έκτρωμα». 

«Ελπίζω ότι τελικά δεν θα ψηφιστούν οι συγκεκριμένοι κανονισμοί. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ληφθούν οι αποφάσεις και σε αυτή τη διοργάνωση εφαρμόστηκαν πιλοτικά. Θα τους χαρακτήριζα… ρώσικη ρουλέτα καθώς το 90% θα έχει σχέση με την τύχη. Η Άννα έχει δώσει εδώ πολύ καλούς αγώνες. Και στο μικτό και στον ημιτελικό του ατομικού ήταν φοβερή. Έχουμε, ήδη, ξεκινήσει προετοιμασία για τον νέο ολυμπιακό κύκλο. Σε 11 μήνες θα κριθούν οι πρώτες συμμετοχές για το Παρίσι», δήλωσε στο kathimerini.gr ο Τάσος Κορακάκης.

Η Άννα Κορακάκη θα πάρει μέρος και στο 25άρι πιστόλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή