Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο

Η απόσταση από τα Σεπόλια μέχρι το Οβάλ Γραφείο δεν είναι… ένα τσιγάρο δρόμος, αλλά ένα όνειρο ζωής σαν κι αυτό που ο Γιάννης με τον Θανάση Αντετοκούνμπο το έζησαν με τα μάτια ανοικτά!

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόσταση από τα Σεπόλια μέχρι το Οβάλ Γραφείο δεν είναι… ένα τσιγάρο δρόμος, αλλά ένα όνειρο ζωής σαν κι αυτό που ο Γιάννης με τον Θανάση Αντετοκούνμπο το έζησαν με τα μάτια ανοικτά!

Τα δύο παιδιά που μεγάλωσαν κάτω από αντίξοες συνθήκες σε μια φτωχογειτονιά της Αθήνας, πέρασαν το βράδυ της Δευτέρας το κατώφλι του Λευκού Οίκου με το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ περασμένο στο δάχτυλο, για να τιμηθούν και να βραβευθούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως εθιμοτυπικά συνηθίζεται για τα μέλη της ομάδας που κατακτά τον τίτλο στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ.

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή χροιά στη συνάντηση των Μπακς με τον Τζο Μπάιντεν.

Εντελώς ακομπλεξάριστοι και με περιπαικτική διάθεση, ο Γιάννης με τον Θανάση άνοιξαν διά-λογο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ σπάζοντας τα στενά όρια που επιβάλλει το αυστηρό πρωτόκολλο, σε μια εκδήλωση που είχε ξεχωριστό χαρακτήρα μια και ήταν η πρώτη έπειτα από μία πενταετία, λόγω της άρνησης των προηγούμενων ομάδων που κατέκτησαν το ΝΒΑ να συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Θα θέσω υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές και θα είμαι ο πιο όμορφος πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ» ήταν η… απειλή που εκστόμισε ο Greek Freak προς τον Τζο Μπάιντεν, σπάζοντας τον πάγο και κερδίζοντας την αμέριστη προσοχή του νέου «πλανητάρχη».

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο-1
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζο Μπάιντεν έλαβε από τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς μια φανέλα με το όνομά του, ενώ οι αδελφοί Αντετοκούνμπο τού δώρισαν αναμνηστικό παπούτσι με την υπογραφή του Γιάννη (φωτ. A.P. PHOTO / SUSAN WALSH). 

«Γιάννη, έβαλες 50 πόντους στο Game 6. 50! Το χειρότερο για εμένα είναι πως θυμάμαι και τα δύο πρωταθλήματα των Μπακς! Τώρα ξεκινάς εσύ! Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Είστε παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο. Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων», είπε ο κ. Μπάιντεν απευθυνόμενος στον Γιάννη, ο οποίος ήταν φυσικά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μια και είναι ο παίκτης-σύμβολο της ομάδας που κατέκτησε ξανά έπειτα από 50 χρόνια τον τίτλο στο ΝΒΑ.  

Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο δώρισαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ ειδικό αναμνηστικό παπούτσι, με την υπογραφή του Ελληνα σούπερ σταρ. Δαχτυλίδι πρωταθλητή του ΝΒΑ έχει και ο μικρότερος αδελφός τους, Κώστας. Παρότι δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, το κέρδισε πέρυσι με τους Λος Αντζελες Λέικερς και άνοιξε τον δρόμο να μπει η οικογένειά τους σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ με τρία αδέλφια πρωταθλητές στο ΝΒΑ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή