ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ύποπτη για τον τραυματισμό συναθλήτριας

Ως ύποπτη για ηθική αυτουργία στην επίθεση που δέχθηκε συμπαίκτριά της στην Παρί Σεν Ζερμέν κρατείται από τις γαλλικές αρχές η Αμινατά Ντιαλό.

Ύποπτη για τον τραυματισμό συναθλήτριας

Στην κράτηση μιας παίκτριας της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Παρί Σεν Ζερμέν, της Αμινατά Ντιαλό, ανακοίνωσαν χθες ότι προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, θεωρώντας την ως ύποπτη ηθικής αυτουργίας στην επίθεση που δέχθηκε από δύο άνδρες μια συμπαίκτριά της, η Χέιρα Χαμράουι, έξι ημέρες νωρίτερα.

Οπως είχε αναφέρει η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Equipe, η Χαμράουι, πρώην παίκτρια της Μπαρτσελόνα, βρισκόταν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε η Ντιαλό, όταν δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα την έσυραν έξω από το όχημα και τη χτύπησαν κυρίως στα πόδια με σιδερένια βέργα, σαν να ήθελαν να της τα αχρηστεύσουν. Η Χαμράουι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα στα άκρα.

Προ της αρνητικότατης δημοσιότητας, η Παρί Σ.Ζ. εξέδωσε ανακοίνωση χθες επιβεβαιώνοντας ότι «η Αμινατά Ντιαλό προσήχθη το πρωί στο αστυνομικό τμήμα των Βερσαλλιών στο πλαίσιο των διαδικασιών κατόπιν επίθεσης σε παίκτρια της ομάδας. Η Παρί Σεν Ζερμέν καταδικάζει με τον σκληρότερο τρόπο το φαινόμενο βίας», ανέφερε ο σύλλογος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα εξετάσει τι δράση θα αναλάβει και ο ίδιος σχετικά με το γεγονός. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη των δύο Αμερικανίδων πρωταθλητριών του πατινάζ πριν από τρεις δεκαετίες, όταν η Τόνια Χάρτνινγκ κρίθηκε ένοχη ηθικής αυτουργίας για παρόμοια επίθεση στη Νάνσι Κέριγκαν.