Σούπερ Λιγκ 2: συνεχίζει και… όσο αντέξει

Σούπερ Λιγκ 2: συνεχίζει και… όσο αντέξει

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 2,5 μήνες καθυστέρηση στην έναρξή του, έξι αναβολές και έχοντας διεξαχθεί μόλις η πρώτη αγωνιστική το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Σούπερ Λιγκ 2 βρίσκεται και πάλι στον «αέρα».

Η έλλειψη τηλεοπτικού συμβολαίου οδηγεί μαθηματικά σε αδιέξοδο τις 34 ΠΑΕ, που θεωρούν την υποβληθείσα πρόταση της ΕΡΤ ασύμφορη, επιζητώντας καλύτερους οικονομικούς όρους προκειμένου να αντεπεξέλθουν και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Στο χθεσινό Δ.Σ. της Λίγκας, έπεσε στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος, ωστόσο η πλειονότητα των ομάδων αλλά και το προεδρείο της διοργανώτριας αποφάσισαν πως κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση δεν θα οδηγούσε πουθενά. Ουδείς πάντως μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια…

«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, γιατί μια διακοπή αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι θα ήταν προς όφελός μας. Κάποιες ομάδες, οι πιο αδύναμες οικονομικά, το έθεσαν στο τραπέζι αλλά εκτιμώ ότι στο τέλος πρυτάνευσε η λογική. Θα ήταν καταστροφική μια νέα αναβολή στο ήδη απαξιωμένο πρωτάθλημα. Είναι καλύτερο να διεκδικείς κάτι ενώ το μαγαζί είναι ανοικτό…», τόνισε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω Αρης Παλτόγλου και συμπλήρωσε: «Θα πιέσουμε περαιτέρω την κυβέρνηση και τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος ως κύριος υπεύθυνος αυτής της κατάστασης οφείλει να βρει και τις λύσεις. Με την παρούσα πρόταση της ΕΡΤ, σε κάθε ομάδα αντιστοιχεί ένα καθαρό ποσό της τάξης των 70.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είναι ζήτημα αν θα τερματίσουν 15 ΠΑΕ».  

Πάντως, παρά τις αρχικά αντίθετες εκτιμήσεις, η ΕΡΤ εμμένει στην προσφορά της, που είναι ένα συνολικό ποσό 3 εκατομμυρίων για όλες τις ομάδες, συν 1,2 εκατ. ευρώ μπόνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή