Ευρωλίγκα: Ακόμη μία «διαβολοβδομάδα»

Ευρωλίγκα: Ακόμη μία «διαβολοβδομάδα»

Μια ακόμη «διαβολοβδομάδα» ξεκινάει από σήμερα για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη «διαβολοβδομάδα» ξεκινάει από σήμερα για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Αν και η πορεία των δύο ελληνικών ομάδων είναι μέχρι στιγμής αντιστρόφως ανάλογη, ο στόχος παραμένει ίδιος και δεν είναι άλλος από το να ολοκληρώσουν τις τέσσερις αποστολές τους με ισάριθμες νίκες, με φόντο το δικό τους ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα στο ΣΕΦ για την Basket League.

Την αρχή κάνει απόψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις. Οι «πράσινοι» αναχώρησαν χθες το πρωί για τη Λιθουανία, χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και όπως φαίνεται θα χάσει και τον αγώνα της Πέμπτης με την Μπάγερν στο Μόναχο. Ο Παναθηναϊκός είναι στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 2-7 και απόψε αναζητεί την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, ενώ στην τελευταία είναι οι Λιθουανοί του Γιούρι Ζντοβτς με 0-9.

«Στόχος μας είναι να επιδιώξουμε μια εκτός έδρας νίκη, ωστόσο αυτό δεν θα είναι εύκολο. Η έδρα της Ζαλγκίρις είναι σκληρή καθώς ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο και δημιουργεί δύσκολη ατμόσφαιρα για κάθε αντίπαλο», τόνισε κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Πρίφτης και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα η ομάδα της Ζαλγκίρις επιζητεί την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και θα παλέψει αρκετά. Πιστεύω πως θα γίνει δυνατό παιχνίδι και ελπίζω ότι θα εμφανιστούμε πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με τον αγώνα του Βελιγραδίου, ώστε να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί».

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός (6-3) αναμένεται να «πετάξει» σήμερα για την Κωνσταντινούπολη όπου αύριο αντιμετωπίζει την Εφές (3-6), ενώ την Παρασκευή οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν στο ΣΕΦ την Μακάμπι Τελ Αβίβ (6-3) του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

• O Nέβεν Σπάχια αποτελεί και επίσημα από χθες τον νέο προπονητή της Μπασκόνια, παίρνοντας τη θέση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο 59χρονος Κροάτης προπονητής επιστρέφει σε μια ομάδα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2008. Εχει κάτσει στον πάγκο σε 160 αγώνες της EuroLeague με τις Τσιμπόνα, Κρκα, Λιέτουβος Ρίτας, Μακάμπι, Τάου και Φενέρμπαχτσε, έχοντας ρεκόρ 81-79.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή