Μαραθώνιος: Ρεκόρ από Γκελαούζο και από 90χρονο

Μαραθώνιος: Ρεκόρ από Γκελαούζο και από 90χρονο

Ο Κώστας Γκελαούζος κέρδισε τη μάχη με τον χρόνο και τις κακουχίες που έφερε στον δρόμο όλων των αθλητών η πανδημία, διανύοντας γρηγορότερα από κάθε άλλον Ελληνα την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου!

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κώστας Γκελαούζος κέρδισε τη μάχη με τον χρόνο και τις κακουχίες που έφερε στον δρόμο όλων των αθλητών η πανδημία, διανύοντας γρηγορότερα από κάθε άλλον Ελληνα την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου!

Παρότι λόγω κορωνοϊού απουσίαζαν όλα τα μεγάλα ονόματα που με την παρουσία τους και μόνο θα μπορούσαν να τον «σπρώξουν» σε ακόμη καλύτερο ρεκόρ, ο 31χρονος αθλητής του Παναθηναϊκού απόλαυσε περισσότερο την επίδοσή του παρά την πρώτη θέση στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τρέχοντας την απόσταση των 42.195 μέτρων σε 2:16.49, επίδοση κατά ένα λεπτό καλύτερη από το 2:17.56 του Νίκου Πόλια από το μακρινό 2004, που ήταν ρεκόρ για Ελληνα αθλητή στην ιστορική διαδρομή.  

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού τερμάτισε στον Μαραθώνιο σε 2:16.49 – «Νικητής» και ο υπερήλικας Στέλιος Πρασάς.

Η επιτυχία του Γκελαούζου ήταν τόσο σημαντική, που ο ίδιος ο Πόλιας ήταν ο πρώτος που έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον συγχαρεί, μόλις πέρασε το νήμα του τερματισμού καταχειροκροτούμενος από τους φιλάθλους. «Το χρωστάω στους γονείς μου που με μεγάλωσαν και με έθρεψαν μέχρι να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Σας υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε αυτή η επίδοση και αυτό το ρεκόρ να είναι μόνο η αρχή», ήταν η συγκινητική ανάρτηση-υπόσχεση του Ελληνα πρωταθλητή, με την προσμονή ακόμα μεγαλύτερων επιτυχιών. Δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας με 2:22.33 και 3ος ο Χαράλαμπος Πιτσόλης με 2:24.05. Στις γυναίκες, νικήτρια με 2:41.30 ήταν η πρωταθλήτριά μας Γκλόρια Πριβιλέτζιο, 2η η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 2:48.12 και 3η η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με 2:51.32.

Επίτευγμα αντίστοιχο του Γκελαούζου πέτυχε και ο Στέλιος Πρασάς, αθλητής του Τελμησσού Ν. Μάκρης, ηλικίας… 90 χρόνων, ο οποίος τερμάτισε στον Μαραθώνιο σε 8 ώρες! «Μου αρέσει η ζωή, η φύση, ο ουρανός, χαίρομαι την κάθε μέρα που ξημερώνει! Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι να προσέχουν τη διατροφή τους και να γυμνάζονται, για να μη χρειαστούν ποτέ γιατρό, όπως εγώ», δήλωσε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής που έχει καταγραφεί να τερματίζει στην κλασική διαδρομή!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή