Κύπελλο Ελλάδος: με Βόλο ο ΠΑΟ, με ΟΦΗ ο Αρης

Κύπελλο Ελλάδος: με Βόλο ο ΠΑΟ, με ΟΦΗ ο Αρης

Το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τον Βόλο είναι αυτό που ξεχωρίζει στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τον Βόλο είναι αυτό που ξεχωρίζει στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ. Αντίθετα, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που ξεκινούν σε αυτόν τον γύρο την προσπάθειά τους στη φετινή διοργάνωση, έπεσαν στα… μαλακά καθώς θα αντιμετωπίσουν ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 καλείται να αντιμετωπίσει και ο Αρης, καθώς κληρώθηκε με τον ΟΦΗ, σε επίσης ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με τον Λεβαδειακό, η ΑΕΚ με την Κηφισιά, που στον προηγούμενο γύρο έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ. Αμφίρροπη είναι και η αναμέτρηση της Λαμίας με τον Ιωνικό, ενώ το όγδοο ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ Αγίου Νικολάου και Αναγέννησης Καρδίτσας, κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα στον επόμενο γύρο θα είναι και μία ομάδα εκτός Σούπερ Λιγκ. Τέλος, ο Παναιτωλικός θα παίξει με τη Νίκη Βόλου.

Από αυτήν τη φάση τα παιχνίδια είναι διπλά και οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν το τριήμερο από 30/11 έως 2/12, ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 21-22-23/12.

Διπλοί οι αγώνες και σε ισχύ το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ – Κανονικά η χρήση του VAR.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τα όσα ισχύουν στις διοργανώσεις της UEFA, η ΕΠΟ έχει ξεκαθαρίσει ότι στο Κύπελλο υπάρχει κανονικά το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ, ενώ από αυτήν τη φάση θα γίνει χρήση VAR. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η… τεχνολογία μπήκε στη διοργάνωση από τον επόμενο γύρο, ενώ υπήρχε και η επιλογή της μη χρήσης στην περίπτωση που και οι δύο ομάδες το επιθυμούσαν. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: ΑΕΛ – ΠΑΟΚ, Αρης – ΟΦΗ, ΑΕΚ – Κηφισιά, Λεβαδειακός – Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός – Βόλος, Αγιος Νικόλαος – Αναγέννηση Καρδίτσας, Λαμία – Ιωνικός και Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός.

Πάντως τα… ευτράπελα δεν έλειψαν και από αυτήν τη διαδικασία, καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Κωνσταντίνος Νίκας, μπέρδεψε τις συμμετοχές σε τελικούς με τις κατακτήσεις. Ετσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε με 42 τρόπαια, ο ΠΑΟΚ με 21, η ΑΕΚ με 26, των οποίων το άθροισμα είναι 89, αν και έχουν γίνει 79 τελικοί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή