ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Και τώρα οι δυο τους…

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Και τώρα οι δυο τους…

ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στην κορυφή, με τον ΠΑΟΚ να παραμονεύει

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουτιά στα βαθιά θα κάνουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός με την αναμέτρηση κορυφής που τους περιμένει αμέσως με την επιστροφή τους στο πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή του λόγω Εθνικής. Είναι ένα κλασικό ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία, καθώς πρόκειται για μια καταπρόσωπο μονομαχία μεταξύ της 1ης και της 2ης ομάδας στη βαθμολογία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημαντικό προβάδισμα 3 βαθμών που θα εξανεμιστεί μόνο με επικράτηση της «Ενωσης», η οποία πέρα από την πίεση για το τρίποντο έχει να διαχειριστεί και την κακή παράδοσή της με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία, όπου αγνοεί τη νίκη. Σύμμαχός της, πάντως, θα είναι η βοήθεια περίπου 40.000 οπαδών της που θα τη στηρίξουν στο ΟΑΚΑ.

Η αυλαία της 10ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα στο Πανθεσσαλικό, όπου ο 4ος στη βαθμολογία Βόλος θα υποδεχθεί τον 6ο ΟΦΗ.

Η ισοπαλία στο ντέρμπι είναι ένα αποτέλεσμα που θα διατηρήσει την μεταξύ τους ισορροπία, αλλά θα βολέψει πολύ τον ΠΑΟΚ, εάν περάσει νικηφόρα από το Περιστέρι. Ο ουραγός Ατρόμητος είναι σε δύσκολη θέση και θα προσπαθήσει να πάρει κάτι βαθμολογικά για να σηκώσει κεφάλι, αλλά η έλλειψη τεχνικής καθοδήγησης θα είναι βραχνάς για τους παίκτες του, καθώς ο Γιώργος Παράσχος και οι συνεργάτες του έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και δεν θα βρίσκονται στον πάγκο. Με νίκη στο Περιστέρι και ισοπαλία στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ θα προσπεράσει την ΑΕΚ και θα μειώσει σε 2 βαθμούς τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, τον οποίο φιλοξενεί στον β΄ γύρο στην Τούμπα, ενώ με επικράτηση της Ενωσης θα βρεθούν και οι τρεις τους στριμωγμένοι σε διαφορά ενός βαθμού. Αντίθετα, νίκη των «ερυθρολεύκων» θα είναι μεγάλο άλμα, ειδικά εάν σκαλώσει ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.  

Η αυλαία της 10ης αγωνιστικής θα ανοίξει σήμερα στο Πανθεσσαλικό, όπου ο 4ος στη βαθμολογία Βόλος θα υποδεχθεί τον 6ο ΟΦΗ, με τον νικητή να κάνει βήμα για την εδραίωσή του στην πρώτη εξάδα. Αντίστοιχη κρισιμότητα έχει και το αποψινό παιχνίδι Αρη – ΠΑΣ Γιάννενα, δύο ομάδων που στοχεύουν σε μια θέση στα πλέι οφ και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Το τρίτο παιχνίδι του αποψινού προγράμματος είναι κι αυτό αμφίρροπο, αλλά ένα (βαθμολογικό) επίπεδο πιο κάτω. Ο αυριανός αγώνας Παναιτωλικού – Απόλλωνα Σμύρνης θα αποδειχθεί βαρόμετρο και για τους δύο, κάτι που ισχύει και για την αναμέτρηση της Δευτέρας ανάμεσα στη Λαμία και στον ντεφορμέ Παναθηναϊκό, με μεγάλο ερώτημα την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο «Αθ. Διάκος» μετά τα βελτιωτικά έργα που έγιναν κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς ο καιρός να βοηθήσει τη διαδικασία επανασποράς τμημάτων του χλοοτάπητα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9 αγώνες): Ολυμπιακός 23, ΑΕΚ 20, ΠΑΟΚ 19, Βόλος 14, ΠΑΣ Γιάννινα 13, ΟΦΗ 12, Αρης 11, Παναθηναϊκός 11, Λαμία 9, Αστέρας Τρίπολης 9, Ιωνικός 9, Απόλλων Σμύρνης 6, Παναιτωλικός 5, Ατρόμητος 2 (σημ. ο Αρης έχει -6 βαθμούς).Συνοπτικά το πρόγραμμα (10η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 15.00 Βόλος – ΟΦΗ (CS3HD), 19.30 Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα (NS PRIME), 19.30 Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης (CS2HD), ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.15 Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης (CS2HD), 19.30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός (CS1HD), 19.30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (NS PRIME), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 Λαμία – Παναθηναϊκός (CS1HD).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή