Έσπασε το ρόδι απέναντι στη Λαμία ο Παναθηναϊκός

Έσπασε το ρόδι απέναντι στη Λαμία ο Παναθηναϊκός

Ανεμος… αλλαγής διέλυσε τα μαύρα σύννεφα που έφερε το γκολ – κεφαλιά του Αραμπούλι στο 36΄ και μετέτρεψε το αγχωτικό για τον Παναθηναϊκό 1-0 του ημιχρόνου στο θριαμβευτικό 1-3 στο Πανθεσσαλικό, στην πρώτη του νίκη (και πρώτη ανατροπή) εκτός έδρας από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεμος… αλλαγής διέλυσε τα μαύρα σύννεφα που έφερε το γκολ – κεφαλιά του Αραμπούλι στο 36΄ και μετέτρεψε το αγχωτικό για τον Παναθηναϊκό 1-0 του ημιχρόνου στο θριαμβευτικό 1-3 στο Πανθεσσαλικό, στην πρώτη του νίκη (και πρώτη ανατροπή) εκτός έδρας από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι βάσεις μπήκαν με το πρώτο γκολ του Λούντκβιστ στη Σούπερ Λιγκ 1 με ένα σουτ-κεραυνό στο 56΄, αλλά ο x-factor του αγώνα ήταν ο Μαουρίσιο: ήλθε από τον πάγκο, κέρδισε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Μακέντα στο 85΄ και στο επόμενο λεπτό σφράγισε από κοντά τη νίκη της ομάδας του. Μια νίκη που παραλίγο να αποδειχθεί «πύρρειος» λόγω του τραυματισμού των Καρλίτος (διάταση στον δικέφαλο) και Λούντκβιστ (διάστρεμμα α΄ βαθμού), που γλίτωσαν τα χειρότερα… 

Η 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 διαμόρφωσε μια νέα κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας κι ας μην προέκυψε καμία αλλαγή στη σειρά κατάταξης παρά μόνο στις ισορροπίες. Με τη νίκη του με το χορταστικό 3-2 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ των 40 χιλ. θεατών, ο Ολυμπιακός αύξησε τη διαφορά στο +6 από την «Ενωση» και στο +7 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος εμφανίστηκε σαν φάντασμα στο Περιστέρι και ηττήθηκε 2-0 από τον ουραγό Ατρόμητο. Ηταν η πρώτη νίκη των γηπεδούχων και ήλθε με τα πρώτα γκολ του (πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ) Κουλούρη έπειτα από δύο χρόνια αφλογιστίας και με υπηρεσιακό προπονητή τον Κορακάκη, καθώς ο Παράσχος και οι συνεργάτες του είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό.  

Τη νίκη της αγωνιστικής (και τη μεγαλύτερη εκτός έδρας στην ιστορία του) πέτυχε ο εκπληκτικός ΠΑΣ Γιάννενα με το εκκωφαντικό 5-0 επί του Αρη, ενώ μικρότερη σε έκταση αλλά οπωσδήποτε ηχηρή ήταν και η επικράτηση του ΟΦΗ επί του Βόλου με 2-0 στο Πανθεσσαλικό. Ιωνικός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1 και απομακρύνθηκαν από την πρώτη εξάδα, με τον Παναιτωλικό να κερδίζει τη μάχη στην ουρά, επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα στο Αγρίνιο.

Επικράτησε με ανατροπή 3-1 στο Πανθεσσαλικό και έκανε άλμα στη βαθμολογία.

Λαμία: Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Ορτέγκα, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (72΄ Σκόνδρας), Τζανδάρης (18΄ Ταϊρόν), Γκέντσογλου, Αραμπούλ (70΄ Τσούκαλος), Μανούσος.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Κότσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Ρούμπεν, Λούντκβιστ (77΄ Αϊτόρ), Βιτάλ (78΄ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος (27΄ Μακέντα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή