«Παράθυρα» στο Μουντομπάσκετ

«Παράθυρα» στο Μουντομπάσκετ

Η εθνική μπάσκετ μπαίνει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα… «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 ανοίγει αύριο η εθνική ομάδα μπάσκετ. Με νέα διοίκηση στην ΕΟΚ και ανανεωμένη σε πάγκο και αποδυτήρια, η «επίσημη αγαπημένη» θέλει να ξεκινήσει με το δεξί, έχοντας να αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία (25.11, Νιούκαστλ) και τη Λευκορωσία (28.11, Θεσσαλονίκη).

Η προετοιμασία άρχισε χωρίς τον κόουτς Σωτήρη Μανωλόπουλο, ο οποίος λόγω COVID-19 δεν θα ταξιδέψει στην Αγγλία. «Υπάρχει διάθεση και κίνητρο από όλους. Η Μεγάλη Βρετανία είναι άγνωστη, αλλά όχι όσο αδύναμη θεωρεί ο πολύς κόσμος», ανέφερε ο εκ των συνεργατών του, Σάββας Καμπερίδης, που θα έχει την ευθύνη της καθοδήγησης στο αυριανό ματς. «Στόχος είναι η ομάδα να βρεθεί σε μία ακόμη τελική φάση και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο» τόνισε ο αρχηγός Χάρης Γιαννόπουλος.

Η Eθνική ενισχύθηκε με τους Λούντζη και Καββαδά από  Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ θα έχει στη διάθεσή της και τον Κασελάκη για το ματς με τη Λευκορωσία.

«Η Εθνική είναι πάνω από συλλόγους ή προσωπικές φιλοδοξίες. Είχαμε μια επικοινωνία με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως στο επόμενο “παράθυρο” μπορεί να έχουμε περισσότερους παίκτες τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

Για «ενιαία Eθνική που χρειάζεται την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο» έκανε λόγο ο νέος general manager Νίκος Ζήσης. «Η Εθνική πρέπει να βρίσκεται παντού», τόνισε ο υπεύθυνος της διοίκησης της ΕΟΚ για τις εθνικές ομάδες Δήμος Ντικούδης, αιτιολογώντας την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως έδρα στο ματς με τη Λευκορωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή