Ποινή 12μηνης φυλάκισης στον Μπενζεμά για την υπόθεση εκβίασης του Βαλμπουενά

Ποινή 12μηνης φυλάκισης στον Μπενζεμά για την υπόθεση εκβίασης του Βαλμπουενά

Ο επιθετικός της Ρεάλ θα πληρώσει αποζημίωση 305.000 χιλιάδων στον άσο του Ολυμπιακού

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή 12μηνης φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε την Τετάρτη στον Γάλλο διεθνή ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά, που βρέθηκε ένοχος συμμετοχής σε υπόθεση εκβιασμού του μέσου του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, με τον οποίον ήταν συμπαίκτες στην εθνική Γαλλίας.

Επιπλέον ο άσος της πρωταθλήτριας κόσμου υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημίωση 150.000 ευρώ (μαζί με τους συνενόχους του) στον Βαλμπουενά συν άλλα 80.000 ευρώ για τα νομικά έξοδα του τελευταίου.

Ο Μπενζεμά θα πληρώσει και πρόστιμο 75.000 ευρώ που του επέβαλε το δικαστήριο στις Βερσαλίες.

Η υπόθεση αφορά σε επιχείρηση εκβιασμού του παίκτη σήμερα του Ολυμπιακού με κάποιο βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, τον Ιούνιο του 2015. Ο Μπενζεμά δεν φέρεται να συμμετείχε στην οργάνωση της εκβίασης ή την κινηματογράφηση του υλικού, αλλά βρέθηκε ένοχος στο ότι μετέφερε το αίτημα των εκβιαστών για πληρωμή χρημάτων από τον Βαλμπουενά ώστε να μη βγει το βίντεο στη δημοσιότητα.

Ο συνήγορος του Μπενζεμά δήλωσε ότι ο πελάτης του (που δεν ήταν παρών στο δικαστήριο) είναι αθώος και θα ασκήσει έφεση. Η Ρεάλ Μαδρίτης απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, με βάση το κατηγορητήριο ο Μπενζεμά θα μπορούσε να υποστεί ποινή κάθειρξης έως και πέντε ετών.

Τόσο ο Μπενζεμά όσο και ο Βαλμπουενά είχαν χάσει τη θέση τους στην εθνική Γαλλίας λόγω του σκανδάλου, ωστόσο μόνο ο Μπενζεμά την ανέκτησε…

Την Τρίτη, μία ημέρα πριν την έκδοση της απόφασης, η FIFA είχε ανακοινώσει ότι ο Μπενζεμά είναι μεταξύ των 11 υποψηφίων για το βραβείο του Κορυφαίου Παίκτη για το 2021.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή